Bolu Köroğlu Kooperatifi 600 Aileye İş imkanı sunuyor.

  • 19.10.2021 14:42


Bolu’da belediye ortaklığında kurulan ve Abant İzzet Baysal Üniversitesinin yol haritasını belirlediği kooperatif birçok yöresel ürünle birlikte başlattığı kültür mantarı üretiminde ekonomik durumu düşük olan ailelere verdiği projeler ile kaynak yaratıyor. Kooperatif Başkanı Cevat Çatladı, ve Genel Müdür Bahadır Acar’ın yönetiminde Kooperatif bünyesinde yaklaşık 600 Aileye kaynak oluşturarak yöresel ürünler ve mantar üreterek pazara sunduklarını ifade eden Bahadır Acar eleman bulamamaktan yakındı. 
Yaklaşık olarak 200 Ailenin mantar üretim projesinde yer aldığını, bunun da kırsal alandaki insanlara üretim yaparak kazanacakları bir imkan sunduklarını dile getiren Bahadır Acar “Biz Kooperatifi kurduktan sonra yerel olarak neler üreteceğimiz konusunda araştırma yaptık. Bizim asıl hedef kitlemiz Bolu’nun yanı başında yer alan İstanbul, İzmit, Sakarya ve Yalova pazarlarında yöresel ürünlerimizin yer alması ve ürettiğimiz mantarın tüketiciyle buluşmasıdır. Bunu da fazlasıyla başarmış bulunuyoruz. Mantar üretimi için aradığımız elemanları bulmakta zorluk çekiyoruz. 75 eleman için verdiğimiz ilanlara başvuran kişi az bu nedenle işe ihtiyacı olan 35 -45 yaş arası 90 gün sigortası yatmamış tüm bayanları sigortalı olarak istihdam olanağımızdan yararlanmaya davet ediyoruz” dedi. 
Mantar üretiminde de, kanatlı sektöründeki üreticiye üretim kaynaklarını vererek üretim yaptırdıklarını ve yaklaşık 200 aileye kazanç sağladıklarını ifade eden S.S Köroğlu Kooperatif Başkanı Cevat Çatladı “Biz yalnız Bolu Merkez değil bölgemizdeki bu iş için uygun gelir düzeyi düşük insanların gelir durumlarını düzeltmeleri için kaynak oluşturuyoruz. Bu sebeple üniversitemizle bir yıl önce başladığımız çalışmalar şimdi meyvelerini vermeye başladı. Belediyeye ait eski mezbaha neyi kullanıyoruz. Ürünlerimiz içinde Karpuz, kavun,domates,iza buğday unu,tarhana ,kızılcık tarhanası gibi yöremize has ürünler bulunuyor.Bu ürünler üretimimizin çok az kısmını oluşturuyor. En büyük kısmında ise mantar  yer almaktadır.”dedi. 
Bolu Köroğlu Kooperatifinin bünyesinde yakında açılacak Konserve Fabrikasında yapacağı üretim ve istihdam hakkında da bilgiler veren Kooperatif Genel Müdürü Bahadır Acar “Fabrikanın açılmasıyla burada çalışacak 75 bayan evine ekmek götürme imkanına kavuşacak . Bölgemizde üreten insanlar ürettikleri ürünleri buraya satabilecekler dolayısıyla ürün üretene pazar oluşacak ve üretilen ürünleri yanı başımızda bulunan İstanbul, Ankara, İzmit, Sakarya ve Yalova gibi metropollerde pazarlayabileceğiz” diyerek Bolu’nun bölgede oluşturacağı üretim üssünün görüntüsünü çizdi.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız