Gazetecilerden Özcan'a sert tepki

Bolu Gazeteciler Cemiyeti Yönetimi, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın BGC Başkanı Bülent Velioğlu'nu hedef gösteren açıklamasını sert bir dille eleştirdi.

Gazetecilerden Özcan'a sert tepki
30.09.2021 - 17:07
Güncelleme 30.09.2021 - 18:39
Kaynak: Haber Merkezi

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, geçtiğimiz günlerde Bolu’ya gelen ABD Başkonsolosu Eric Atkins’in Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bülent Velioğlu’nu ziyaret etmesini eleştirdi.

Tanju Özcan açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: "Olmadı Başkan. Bolu bunu haketmiyor. Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı’nın Suriye’de YPG’ye binlerce TIR silah yardımında bulunan 251 şehit verdiğimiz 15 Temmuz’un baş mimarı olan FETÖ elebaşını besleyip kol kanaat geren, ABD’de BM toplantısında Cumhurbaşkanımızı BIRAKIN KARŞILAMAYI AYNI BİNADA GÖRÜŞMEYE TENEZZÜL BİLE ETMEYEN ABD’lilerin yöneticilerini, böyle karşılayıp, ‘Dostum!’ diye hitap etmesi Bolu’da ki vatansever hemşerilerimizi son derece rahatsız etmiştir. Sayın Velioğlu, Türk milliyetçisi, sade vatandaş olarak sana soruyorum: BU DOSTLUK NEREDEN GELİYOR?! Bu adamlarla görüşerek ne yapmak, nereye varmak istiyorsun? Bu nasıl aymazlık, nasıl bir dengesizliktir! Lütfen kendine gel. Lütfen ciddiyetten uzak şekilde, Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı’na yakışmayacak davranışlarda bulunma. Ve lütfen, YERLİ ve MİLLİ ol. Bu ülkenin bölünmez bütünlüğüne kast eden, terör örgütlerine kucak açan ABD ve onun temsilcileri yüce Türk milletinin, bizlerin dostu değildir. Olamaz da! NOKTA!”

BOLU GAZETECİLER CEMİYETİ'NDEN BU AÇIKLAMAYA ÇOK SERT TEPKİ

Tanju Özcan'ın bu açıklamasının ardından BGC Yönetim Kurulu Üyeleri, yazılı bir açıklama yaptı. Tüm yönetim kurulu üyelerinin ortak imzasını taşıyan açıklama şu şekilde; 

"ABD İstanbul Başkonsolosluğu Basın Konsolosu Eric Atkins ve ekibinde yer alan Basın Müşaviri Özür Çabuk, Doğu Marmara bölgesinde bulunan medya kuruluşları ve Gazeteciler Cemiyetleri’ne bir dizi ziyaretlerde bulunmuşlardır. Bu kapsamda Bolu’daki bazı medya kuruluşlarını da ziyaret eden ABD heyeti, Bolu Gazeteciler Cemiyeti’ni de ziyaret etmek istemişlerdir.  Cemiyetimizi ziyarete gelen heyet, Türk misafirperverliğini göstermek adına yönetimimiz ve kentteki gazetecilerle birlikte bir öğlen yemeğinde ağırlanmıştır. Bolu Gazeteciler Cemiyeti ve bazı yerel gazeteleri ziyaret eden ABD İstanbul Başkonsolosluğu Basın Konsolosu Eric Atkins ve konsolosluk çalışanı Özgür Çabuk’un ziyaret fotoğraflarını Başkanımız Bülent Velioğlu’nun masumane şekilde instagram hesabından paylaşmasının ardından, Bolu Belediye Başkanı, milliyetçi oylara göz kırpmak adına bu fotoğrafları kendi sosyal medya hesaplarında, Bolu Belediyesi’nin resmi internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından paylaşarak, popülist şovlarına alet etmiştir. Ama bunun nedenini çok iyi biliyoruz. Sağlıklı bir kafayla yapılmadığını değerlendirdiğimiz ve Başkanımız Bülent Velioğlu’nun instagram paylaşımlarının ekran görüntüsünü alarak milliyetçilik edebiyatı yapmasını inanın gülerek izledik. Geçtiğimiz günlerde Youtube programında bir kadınla ilgili anlattığı bel altı anısı sonrasında Başkanımıza ait internet sitesinde ‘Olmadı Başkan’ şeklindeki habere intikam amaçlı yapılan bu aciz paylaşımda Başkanımızın rahmetli annesine küfür ettiren Bolu Belediye Başkanı’nı hiç unutmayacağız.Kendisini ABD Büyükelçisini ziyaret eden CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve ABD İstanbul Başkonsolusonu ziyaret eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’nu da ‘Olmadı Kemal bey’ ya da ‘Olmadı Ekrem bey’ şeklinde eleştirmeye davet ediyoruz. Eğer o kadar yüreği varsa…" 

 

 

 

 


Editör: E. Candan