Darbe, İşbirlikçiler ve Direniş: Mısır-Türkiye

  • 3.07.2022 18:58

Darbe, İşbirlikçiler ve Direniş: Mısır-Türkiye

Emperyal güçler 3 Temmuz 2013’de, kadim tarih ve medeniyetin beşiği coğrafyamıza yön biçmek ve batının sömürgeci emellerine set çekebilecek yegâne güç, Sünni İslam Omurganın çökertilmesi projesi kapsamında, bölgenin önemli ülkesi Mısır’ın demokratik yolla seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Mursi'ye kanlı bir darbe yapmıştı.

Batının kuklası işbirlikçi darbeciler tıpkı Türkiye'deki gibi halkın kendisini koruması için eline verdiği silahlarla, halkınteveccühünü kazanan seçilmiş yöneticileri devirerek, sahte mahkemeler kurarak, Mursi başta olmak üzere yöneticilerinikatletti. Mısır cuntası hedefine ulaştığında tıpkı Türkiye'deki gibi yine batıya kayıtsız şartsız teslimiyetini ilan etmişti.

Tarih devam ederken mutlaka akılda kalması gereken; bu topraklara ve halklarına düşman devletlerin amaçlarına ulaşması her zaman işbirlikçileri eliyle olmuş, yıkım ve teslimiyeti içerden sağlamışlardır.

Günümüze değişen bir şey var mı?

Ülkemizdeki darbe yanlısı ve savunucusu tiplerin, sürekli batılı büyükelçilerle, ne konuşulduğu basına, millete ve devlete kapalı düzenli toplantılar yaptıklarını herhalde biliyorsunuz. Ayrıca yine bu tiplerin batıdaki temsilcileri,darbe üreten think thank kuruluşları ve darbe tasarımcısı istihbarat yetkilileriyle yoğun temaslar içinde olduğu hatta bölücü teröristlerin batıdaki temsilcileri ile iş birlikleriyaptıklarını, bunları da saklamadıklarına baktığımızda, tarihsel sürecin batı ve işbirlikçileri eliyle aynen devam ettiğini çok net görmekteyiz.

Tespit ve Uyarı

Bize düşen elimizden geldiği ve dilimizin döndüğünce bu tehlikeleri anlatmaya çalışmaktır. Yüzyıl önce yine batı ve batıcılar tarafından yapılan 1908 büyük darbesi sonucunda oluşan felaketler zincirinde bu millet, milyonlarca kilometrekare toprak kaybetmiş, büyük katliamlar, cinayetler ve işkenceler yaşanmıştı. Bölücü ve yıkıcıların haritasını önünde fotoğraf verenlerle ortak hareket edenler ortadayken tekrar bir darbe ya da teslimiyetin ağır bedeli, son sığınak Anadolu’muz olmasın.

Küresel güçlerin devirdiği ve katlettiği Mursi halen Mısır Cumhurbaşkanı olsaydı Türkiye’nin yükselttiği son jeopolitik ve jeostrajik güç ve dünyanın içine girdiği yeni enerji çıkmazı,Türkiye-Mısır iş birliğindeki kazanımları biz ve bölge ülkeleri için bambaşka bir aşamaya evrilecekti. Bunu bilenler de Mısır darbesini ve ondan üç yıl sonraki 15 Temmuz kalkışmasını da zaten bunun için yapmışlardı.

Üstad ile Tokadı Basıp Bitirelim

Ajanslar, plan yapıcılar orada dursunlar, sözümüz ve tefekkürümüz der ki;

“Mehmed'im, sevinin, başlar yüksekte!
Ölsek de sevinin, eve dönsek de!
Sanma bu tekerlek kalır tümsekte!
Yarın, elbet bizim, elbet bizimdir!
Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir!” NFK

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız