Sanal Ofislere Merak Arttı

Girişimciliğin yükselen bir trend haline dönüşmesi ve iş dünyasının yeni çalışma stilleri kazanması yeni nesil ofis anlayışına olan merakı artırdı. İstatistiklere göre Google üzerinden yapılan “sanal ofis” araması haziran ayında geçtiğimiz yıla göre yüzde 49 artış kaydetti.

Sanal Ofislere Merak Arttı
19.07.2022 - 16:03
Kaynak: Haber Merkezi

Sanal ofis konseptine ilgi artmaya devam ediyor. Haziran ayında, arama motoru Google üzerinden yapılan “sanal ofis” araması geçen yılın aynı ayına göre yüzde 49 artış gösterdi. En çok arama İstanbul’dan yapılırken, İstanbul’u sırasıyla; Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa takip etti. Sanal ofis araması yapanların bir bölümü ayrıca, “sanal ofis nedir” ve “sanal ofis fiyatları” şeklinde aramalar da geçekleştirdi.

Hem maliyet hem de verimlilik avantajı

Türkiye’de girişimcilik ekosisteminin büyümesi ve gelişmesiyle birlikte yeni nesil ofis anlayışına olan talep de artıyor. Üstelik pandemi sonrasında çalışma sistematiğinde yaşanan değişiklikler yeni arayışları beraberinde getiriyor. Öte yandan, emlak piyasasında ve diğer ofis maliyetlerinde yaşanan yükseliş girişimcileri, profesyonelleri ve birçok firmayı; hazır, paylaşımlı, sanal ofislere yönlendiriyor. Bu ofisler kullanıcılarına maliyet avantajının yanı sıra verimlilik, etkinlik ve network avantajı da sunuyor.

“Yeni nesil ofis anlayışına duyulan ilgi uzun zamandır artış trendinde”

İnternet ortamındaki sanal ofis aramalarında yaşanan artışa ilişkin görüşlerini aktaran eOfis Kurumsal İletişim Direktörü Melis Ataç, “Yeni nesil ofis anlayışına duyulan ilgi uzun zamandır artış trendinde. Çünkü hem girişimcilik hem de serbest çalışma modeline olan ilgi de artıyor. İnsanlar artık daha çok özgürlük alanı olan iş ve ortamları tercih ediyor. Sanal ofisler de tam bu noktada yeni trendin ihtiyaçlarını karşılıyor. Gerek sunulan rahat ortam gerek de maliyetlerin normal bir ofise nazaran uygun olması sanal ofislere olan merak ve talebi artırıyor. Biz de eOfis olarak tüm bu merak ve talebi karşılamak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Beykoz Yalı’da olduğu gibi, lokasyonlarımızda farklı konseptler de kullanarak ihtiyaçları her açıdan karşılamaya çalışıyoruz.” dedi.


Editör: K. CAN