SGK’DAN MEKTUP (SMS) VAR

  • 15.09.2011 00:00


          Vatandaş memnuniyetinin artırılması, hizmetlerin çabuklaştırılması, zaman ve iş gücü kayıplarının önlenmesi, zorunlu yazışmalar dışında posta giderlerinin azaltılması gibi gerekçelerle Sosyal Güvenlik Kurumunda yapılacak işlemlerin takibi ve bilgilendirilmesi amacıyla ilgililere “Kısa Mesaj/ SMS” gönderimi uygulaması başlatılmıştır.

            Vatandaşlarımız yaptırmış oldukları işlemlerin hangi aşamada olduğunu, kabul veya reddedildiğini cep telefonlarına gelecek kısa mesaj ile öğrenebilecektir. Bu durumda vatandaş doğrudan giderek ya da telefonla işleminin ne aşamada olduğunu öğrenme çabası ve zahmetinden kurtulacaktır.

            Sosyal Güvenlik Müdürlüğünde yapılan işlemlerin tümü ile ilgili mesaj şablonları oluşturulmuştur. Örneğin; Aylık Bağlama, Banka Şube Değişikliği, Cenaze Ödeneği, Eksik Belge, Evlenme Ödeneği, Görüşmeye Çağrı, Hareket Görmeyen Aylık, Kesinti, İcra, Emzirme Yardımı, Aktivasyon, Prim İade, Prim Mahsup, Hizmet Çakışması, Yol Ve Gündelik Ödemesi Vs.


            Gönderilecek kısa mesaj şablonlarından örnekler;


            AYLIKTAN İCRA KESİNTİSİ: “AYLIĞINIZDAN İCRA KESİNTİSİ YAPILMAYA BAŞLANMIŞTIR. BİLGİLERİNİZE İLETİRİZ. BOLU SGİM”


            İŞ GÖREMEZLİK: “İŞ GÖREMEZLİK BELGELERİNİZLE İLGİLİ OLARAK KISA VADELİ SİGORTALAR SERVİSİMİZE MÜRACAATINIZ GEREKMEKTEDİR. BİLGİLERİNİZE İLETİRİZ. BOLU SGİM”


            PRİM İADE: “ PRİM İADE İŞLEMİNİZ SONUÇLANDIRILMIŞ, ANCAK 4/A KAPSAMINDA PRİM BORCUNUZ BULUNDUĞUNDAN MAHSUP İŞLEMİ YAPILMIŞTIR. BİLGİLERİNİZE İLETİRİZ. BOLU SGİM”


            HİZMET ÇAKIŞMASI: “SİGORTALILIĞINIZLA İLGİLİ HİZMET ÇAKIŞMASI DÜZELTİLEREK İLGİLİ SOSYAL GÜVENLİK MERKEZİNE GÖNDERİLMİŞTİR. BİLGİLERİNİZE İLETİRİZ. BOLU SGİM”


            İŞYERİ DOSYASI KAPANIŞI: “ İŞYERİ DOSYANIZ KANUN KAPSAMINDAN ÇIKARILMIŞ OLUP İŞÇİ ÇALIŞTIRMAYA BAŞLAYACAĞINIZ ZAMAN MERKEZİMİZE MÜRACAATINIZ GEREKMEKTEDİR. BİLGİLERİNİZE İLETİRİZ. BOLU SGİM”


            İŞYERİ TESCİLİ: “İŞYERİ TESCİL İŞLEMİNİZ YAPILMIŞTIR. BİLGİLERİNİZE İLETİRİZ. BOLU SGİM”


            E-BİLDİRGE BAŞVURUSU: “E-BİLDİRGE ŞİFRE BAŞVURU İŞLEMLERİNİZ TAMAMLANMIŞ OLUP ŞİFRENİZİ ALMAK ÜZERE İŞYERİ TESCİL VE E-SİGORTA SERVİSİMİZE MÜRACAATINIZ GEREKMEKTEDİR. BİLGİLERİNİZE İLETİRİZ. BOLU SGİM”


            YOL VE GÜNDELİK ÖDEMESİ: “ YOL VE GÜNDELİK GİDERLERİNİZLE İLGİLİ İŞLEMLER TAMAMLANMIŞ OLUP ÖDEMENİZİ HERHANGİ BİR ZİRAAT BANKASI ŞUBESİNDEN ALABİLİRSİNİZ. BİLGİLERİNİZE İLETİRİZ. BOLU SGİM”

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız