EKSİK ÖDEMELER

  • 12.08.2011 00:00

 

 

            2008 yılında yapmış olduğumuz yapılandırmaya müracaat eden işverenlerimiz/borçlularımız tarafından taksitler süresinde ödenmişti. Ancak bazı borçluların, yeniden yapılandırılan borçlarının büyük bir kısmını ödemelerine rağmen, gerek ödeme vadesi geçen taksitlerin on-line banka kanalıyla tahsil edilememesi, gerek başka Ünite kanalıyla yapılan ödemeler sırasında toplam borç tutarının görüntülenememesi, gerekse diğer sebeplerden dolayı cüz’i miktarda eksik ödeme yaptıkları ve bu cüz’i miktardaki eksik ödemeler nedeniyle, yapılandırma anlaşmalarının bozulması durumu ile karşı karşıya kaldıkları anlaşılmıştır.

            Bu konuya ilişkin olarak SGK tarafından 18/08/2011 tarihli 15994891 sayılı Genel Yazı yayınlandı. Buna göre; Kapsama giren borçları 5510 sayılı Kanunun geçici 24 üncü veya geçici 25 inci maddesi uyarınca yeniden yapılandırılmış olan borçlularca yapılan eksik ödemelerin her bir borç türü bazında ayrı ayrı olmak üzere 20,00 TL veya altında olması ve söz konusu borçların tahsil tarihine kadar hesaplanacak Devlet İç Borçlanma Senetleri D.İ.B.S+1 faizi ile birlikte ödenmesi halinde, ödeme yükümlülükleri anılan madde hükümleri kapsamında usulünce yerine getirilmiş sayılacak, dolayısıyla yeniden yapılandırma hükümlerinden yararlandırılacaklardır.

            Durumu bu şekilde olan borçluların hesapları müdürlüğümüze incelenmektedir. Durumun bilen Mali Müşavirlerimiz ve borçlularımızca  yapılacak müracaatlar değerlendirilecektir.

            Selam ve sevgilerle…

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız