BOLU SGK ÇALIŞANLARINA TEŞEKKÜR

  • 2.06.2011 00:00

 

   Torba Yasa 25 Şubat 2011 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanmıştı. Yayınlanmasına yayınlanmıştı ancak Torba’da yer alan maddelerin çoğu da bizleri yani SGK’yı ilgilendiriyordu. Yasanın ardından uygulamayı açıklayan Genelgeler yayınlandı, gerekli program hazırlıkları yapıldı. Uzatmalarıyla beraber yaklaşık üç aydır işlemlerini gerçekleştirdiğimiz yapılandırma müracaatları nihayet 31 Mayıs itibariyle sona erdi.

    Daha önce de yazılarımda ifade ettiğim gibi Sosyal Güvenlik Kurumu alacaklarından “sigorta primi, emeklilik keseneği ve kurum karşılığı, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi, isteğe bağlı sigorta primleri ve topluluk sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi, idari para cezaları, damga vergisi, özel işlem vergisi ve eğitime katkı payı ve bunlara ilişkin gecikme cezası ve gecikme zammı alacakları” kapsam dahilindeydi.

    31 Mayıs itibariyle 4542 adet işveren prim borcu nedeniyle müracaat aldık. 6379 adet te BağKur borcu ve Sosyal Güvenlik Destek Prim borcu nedeniyle müracaat aldık. Postada geciken müracaatları da hesaba katarsak yaklaşık 11000 adet müracaat aldık. Bu müracaatların her biri ayrı ayrı değerlendirildi. Gerekli incelemeleri yapıldı. Vergi Daireleri, Ticaret Odaları, Esnaf Odaları, Tarım Müdürlükleri ve yerine göre diğer İllerdeki müdürlüklerimizle yazışmalar yapıldı. Hesap planları çıkarıldı ve nihayet tebliğleri yapıldı. Alınan müracaatların tamamı sonuçlandırıldı.

 

     Mevcut işlerimize ilaveten yapılandırma döneminde bu 11000 adet talebin üstesinden geldik. Normal mesai saatleri ile bu iş yükünün üstesinden gelmek mümkün değildi. Bunun için Bolu SGK İl Müdürlüğü personeli büyük bir özveriyle çalıştı. Gün içinde mesainin yoğun geçmesine rağmen gönüllü olarak fedakarca akşam geç saatlere kadar mesaiye kalanlar oldu. Cumartesi, Pazar günleri mesaiye gelenler oldu. Bu yoğun çalışma temposu nedeniyle sağlık sorunları yaşayanlar oldu. Birlikte bu yükü paylaştığımız hizmetlisinden memuruna, servis şefinden müdür yardımcısına tek tek tüm çalışan arkadaşlarıma teşekkürü bir borç biliyorum. Her birinizin eline ve yüreğine sağlık…

 

Bu gün mübarek Regaib Kandili, bu vesileyle “bizbolulular” ailesinin ve tüm takipçilerimizin kandilini tebrik ediyorum… Aldığınız dualar bol olsun…

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (1)

  • aziz vefa
    aziz vefa
    26.05.2011 00:46

    Çok etkilendim.12 haziranda oyumun rengini değiştiriyorum. acaba kime versem. Biri bana yardım etsin. aaa buldum adı üstünde İmdat İmdat diye bağırsam Bolulu ünlü düşünürlerimizden biri üzerine alınırda yardım eder belki. farklı bir merkezden, ticaret tezgahından süzülüp gelen fikirleriyle "ülkü"ye hıyanet edenleri yada aynı çizgide söylem üreten, Hakkari de özerklik vaat edenleri salık verebilir. Bizde oyumuzu ona göre atarız. İyi ki varsınız.

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız