Vali Kılıç depremin ardından açıklamalarda bulundu

Bolu'da saat 13.55'te 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Düzce ve Sakarya’da hissedilen deprem sonrası Bolu Valisi Erkan Kılıç ve Düzce Valisi Cevdet Atay açıklama yaptı.

Vali Kılıç depremin ardından açıklamalarda bulundu
16.03.2023 - 16:50
Kaynak: Haber Merkezi

Depremin 8,13 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. Düzce ve Sakarya'da da hissedilen deprem nedeniyle paniğe kapılan bazı vatandaşlar sokağa çıktı. AFAD Başkanı Yunus Sezer, Bolu merkezde meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki depreme ilişkin an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmadığını bildirdi. Sezer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bolu ilimizde meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki deprem sonrasında, an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Bölgedeki vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunarım." ifadelerini kullandı.

Düzce ve Sakarya'da da hissedilen deprem nedeniyle paniğe kapılan bazı vatandaşlar sokağa çıktı. AFAD Başkanı Yunus Sezer, Bolu merkezde meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki depreme ilişkin an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmadığını bildirdi. Sezer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bolu ilimizde meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki deprem sonrasında, an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Bölgedeki vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunarım." ifadelerini kullandı.

 Bolu Valisi Erkan Kılıç, kentte meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki depreme ilişkin, "Şu an itibarıyla ilimizde herhangi bir can ve mal kaybımız yok. Sadece bir binayla ilgili kısmi çatlak olduğundan söz edildi, ihbar geldi. Onun dışında herhangi bir olumsuz durum söz konusu değil." dedi. Kılıç, saat 13.55'te meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki depreme ilişkin yaptığı açıklamada, vatandaşların son depremlerin ardından daha hassas davrandıklarını söyledi. Depremin ardından çok sayıda kişinin sokağa çıktığını belirten Kılıç, "Şu an itibarıyla ilimizde herhangi bir can ve mal kaybımız yok. Sadece bir binayla ilgili kısmi çatlak olduğundan söz edildi, ihbar geldi. Onun dışında herhangi bir olumsuz durum söz konusu değil." bilgisini verdi. Depremle ilgili Valilik olarak zaten duyarlılığın en üst seviyede olduğunu dile getiren Kılıç, şunları kaydetti: "Bizler de bu konuda çalışmalar içerisine girdik zaten. Yerel yönetimler bu konuda neler yapabilir noktasında onların çalışma yürütmesi için onlara da bir yerde bilgi veriyoruz, eğitim faaliyetleri devam ediyor, rehberlik yapmaya çalışıyoruz. Az önce de zaten deprem konusunda üniversitede bir sempozyumumuz olacaktı. Bu sempozyumda da Bolu'da depremle ilgili ne durumdayız, hazırlık durumlarımız, neler yapılabilir noktasında bir programımız olacaktı."

Bolu Valiliğinin sosyal medya hesabında yer alan paylaşımda ise "İlimizde saat 13.55'te 4,8 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası tüm ekiplerimiz sahada tarama çalışmalarına ivedilikle başlamış olup şu ana kadar resmi makamlara iletilen herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Depremi hisseden tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun." ifadelerine yer verildi.


Editör: K. CAN