gaziler ve şehit yakınları yemekte bir araya geldi

Bolu Valisi Ahmet Ümit ve eşi Şengül Ümit’in ev sahipliğinde "19 Eylül Gaziler Günü" etkinlikleri kapsamında Bolu merkez ve ilçelerden gelen gaziler ve şehit yakınlarının onuruna yemek verildi.

gaziler ve şehit yakınları yemekte bir araya geldi
20.09.2021 - 11:28
Kaynak: AA

Vali Ümit, Solmaz-Ahmet Baysal Öğretmenevi'nde düzenlenen yemekte Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından yaptığı konuşmada, Türk milletinin yüzyıllardır her türlü taarruza rağmen var olabilmesinin şifresinin, şehitlik ve gazilik olduğunu söyledi.

Milletin, 1071'de Anadolu’nun kapılarını açarken, Çanakkale ve İstiklal savaşlarında vatanına sahip çıkarken, terörle mücadelede ve 15 Temmuz’da hainlere karşı istikbalini korurken gaza anlayışını tüm değerlerin üzerinde tuttuğunu anlatan Ümit, şöyle konuştu:

"Göğüslerini vatanlarının selameti için siper etmiş olan şehit ve gazilerimiz, milletimizin nezdinde en muteber mertebede bulunmaktadır. Gerek inanç değerlerimizde gerekse kültürümüzde şehitlik ve gazilik unvanları hiçbir maddi değerle, hiçbir dünyevi payeyle ölçülemeyecek derecede büyük bir şereftir. Bu gazi milletin bir ferdi olmak, hepimiz için büyük onur ve gurur kaynağıdır. Dünyanın 34 farklı ülkesinde 78 şehitliği olan bir milletiz. Bizler Balkan Savaşları'ndan Çanakkale'ye, Mısır ve Suriye'den Galiçya'ya, Kafkas Cephesi'nden İstiklal Harbi'ne kadar coğrafyamızın dört bir köşesinde mücadele eden kahramanlarımızın aziz hatıralarıyla büyümüş bir nesiliz."

İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu tarafından yemek duası yapılmasıyla sona eren programa, Bolu Garnizon Komutan Vekili Piyade Komando Albay İslam Can, Bolu İdare Mahkemesi Başkanı Turgut Delal, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy ile eşleri, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Haluk Saygılı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Timuçin Erem, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri katıldı.


Editör: E. Candan