Hayaldi gerçek oldu

Öğrenci yetersizliği sebebiyle bir süredir eğitim-öğretime kapalı olan Dörtdivan Anadolu Öğretmen Lisesi’nin, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ne devri gerçekleşti. Söz konusu lise, Ekrem Doğanay Meslek Yüksekokulu olarak eğitim-öğretime devam edecek.

Hayaldi gerçek oldu
28.03.2023 - 12:05
Kaynak: Haber Merkezi

Öğrenci yetersizliği sebebiyle bir süredir eğitim-öğretime kapalı olan Dörtdivan Anadolu Öğretmen Lisesi’nin, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ne devri gerçekleşti. Söz konusu lise, Ekrem Doğanay Meslek Yüksekokulu olarak eğitim-öğretime devam edecek.

DÖRTDİVAN ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ, MESLEK YÜKSEKOKULU OLDU

AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, AK Parti Bolu Milletvekilleri Arzu Aydın ve Fehmi Küpçü, Dörtdivan Belediye Başkanı Hamza Efe ve Dörtdivan İlçe Başkanı Hasan Ural’ın girişimleri sonucu Dörtdivan’da bir hayal daha gerçek oldu. AK Parti heyetinin, Milli Eğitim Bakanı Dr. Mahmut Özer ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ile yaptığı görüşmeler neticesinde, öğrenci yetersizliği sebebiyle bir süredir eğitim-öğretime kapalı olan Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Dörtdivan Anadolu Öğretmen Lisesi, Yükseköğretim Kurulu’na bağlı Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ne (BAİBÜ) devredildi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) arasında gerçekleşen devrin ardından söz konusu lisenin ismi Dörtdivan Ekrem Doğanay Meslek Yüksekokulu oldu.

ADALET PROGRAMI İLE CEZA İNFAZ VE GÜVENLİK HİZMETLERİ PROGRAMI AÇILACAK

İki kurum arasında lise binası, yurt binası ile spor salonunu içeren devrin ardından BAİBÜ Senatosu; Dörtdivan Ekrem Doğanay Meslek Yüksekokulu’nda Hukuk Bölümü altında; Adalet Programı ile Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Programı açılmasını yönündeki kararını Yükseköğretim Kurulu’na gönderdi. Senato kararının YÖK tarafından onaylaması halinde söz konusu programlar açılarak üniversite öğrencilerinin hizmetine sunulacak. Dörtdivan için çok büyük önem taşıyan konuyla ilgili olarak BAİBÜ Rektörlüğünde yapılan toplantıda; Bolu Valisi Erkan Kılıç, Bolu Milletvekilleri Arzu Aydın ve Fehmi Küpçü, Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, Genel Sekreter İhsan Ağcan, Dörtdivan Belediye Başkanı Hamza Efe, AK Parti Dörtdivan İlçe Başkanı Hasan Ural, Dörtdivan İl Genel Meclis üyeleri ve Dörtdivan Belediyesi Meclis Üyeleri bir araya gelerek yapılacak çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundular.

SUAT GÜNER: BU SÜRECİN OLUMLU SONUÇLANMASI MEMNUNİYET VERİCİ

Dörtdivan’daki okulun devrine ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti İl Başkanı Suat Güner, “Dörtdivanlı hemşehrilerimizin talepleri doğrultusunda hem Milli Eğitim Bakanlığı hem de Yüksek Öğretim Kurulu nezdinde uzun süredir takip ettiğimiz bir konuydu. Girişimlerimiz sonucu bu sürecin olumlu sonuçlanması hem ilçemiz hem de bizler açısından son derece memnuniyet verici oldu. Söz konusu devir neticesinde Ekrem Doğanay Meslek Yüksekokulu adı altında eğitim-öğretim faaliyetlerinin devam edecek olması ilçemize, akademisyenlerimize ve öğrencilerimize büyük katkılar sağlayacaktır. Lisenin meslek yüksekokulu’na dönüşümünde emeği olan başta Milli Eğitim Bakanımıza, YÖK Başkanımıza, Valimize, milletvekillerimize, rektörümüze, belediye ve ilçe başkanımıza, il genel ve belediye meclis üyelerimize teşekkür ediyor, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.


Editör: K. CAN