Tanju Özcan ; İşi bırakmakla kalmam canıma da kıyarım

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan Bolu Belediyesi’nde 2022 asgari ücretin 4 bin 550 lira olarak duyurdu. Maaşlarda gecikme olmayacağını söyleyen Özcan: ‘’ Çalışanlarımızın maaşı bir gün gecikmeyecek. Namusum ve şerefim üzerine söz veriyorum. Yapamazsam işi bırakmakla kalmam, canıma da kıyarım” ifadelerini kullandı.

Tanju Özcan ; İşi bırakmakla kalmam canıma da kıyarım
23.12.2021 - 12:27
Kaynak: Haber Merkezi

2022 yılı asgari ücretinin 4 bin 253 lira olarak açıklanmasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kılıçdaroğlu CHP’li belediyelerde asgari ücretin 4 bin 500 lira olacağını söyledi. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da konu Bolu Belediyesinin 2022 yılında ödeyeceği en düşük ücreti, “Yeni asgari ücret yürürlüğe girdiğinde toplu iş sözleşmesi gereğince, ek ödemeleri koyduğumuzda, bizim ücretimiz 4 bin 500 liranın altında kalan tek bir çalışanımız yok. Tam hesaplamalarda hata olmasın diye söylemiyorum ama en düşük 4 bin 550 TL olacak” ifadeleriyle duyurdu.  

İşçilere verilen ücretten sendikaya pay alındığını vurgulayan Başkan Özcan, ‘’ Bunun tabi 166 TL’si sendika aidatı olarak gidiyor. Bolu’da, Bolu Belediye İş Sendikası örgütlü. Her yıl Bolu Belediyesi çalışanları üzerinden Belediye İş Sendikası’na, 2 milyon lira para gidiyor. Bunun karşılığında işçi arkadaşlarımızdan bir tanesinin çocuğuna burs verdikleri yok. İşçi arkadaşlarımız gidip buradaki yazlık tesislerinden faydalanamıyor. Sendika başkanlarına bakıyorsunuz, son model araçlarla dolaşıyor” dedi.  

Sendika yöneticileri için ‘’sendika ağası’’ benzetmesi yapan Özcan belediyedeki 100 küsur kişinin bu yüzden 4 bin 500 liranın altında kalabileceğini belirterek, “2 milyon lira işçisinin sırtından gidiyor genel merkeze, onun dışında genel merkezden bunun karşılığında Bolu’daki, belediyedeki işçiye 20 liralık bir katkı var mı derseniz, yok arkadaşlar. İşçi eğitimi için bir kuruş harcamıyorsun. Sadece alıyorsun. Bütün sendikalar için söylüyorum. Yukarıdakiler sendika ağalıyı yapıyor, aşağıdakiler de sadece aidat ödüyor. 4 bin 550 lira dedim ya, herhalde 128 kişi sırf bu yüzde 4 bin 500 liranın altında kalabilir. 4 bin 400 liraya düşebilir. Biz ödüyoruz ama sendika kesiyor. Kadrolu işçilerde bu daha yüksek” ifadelerini kullandı.  

‘’İŞİ BIRAKMAKLA KALMAM CANIMADA KIYARIM’’ 

Çalışanların maaşlarının gecikmeyeceğine söz veren Özcan, “Bizim 122 milyon lira olan personel giderimiz 201 milyon liraya çıkıyor. 80 milyon lira bizim bütçemize ek yük getirdi. Ben şunun sözünü veriyorum çalışanlarımızın maaşı bir gün gecikmeyecek. Namusum ve şerefim üzerine söz veriyorum. İkramiyeleri bir gün gecikmeden hesaplarına yatacak. Bunu yapamazsam işi bırakmakla kalmam, Allah korusun canıma da kıyarım. Bu konuda çok hassasım çok samimiyim” dedi.  

Haber Tv Bolu 


Editör: E. Candan