Kamu İşçileri Toplu İş Sözleşmesinde Büyük Kazanım Elde Etti

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ve Türk-İş Sendikası’na Bağlı Koop-İş Sendikası arasında yapılan toplu iş sözleşmesinde maaşlarına ortalama %90 iyileştirme yapılan kamu işçisi personeller büyük kazanım elde etti.

Kamu İşçileri Toplu İş Sözleşmesinde Büyük Kazanım Elde Etti
26.05.2023 - 12:48
Kaynak: Haber Merkezi

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ve Türk-İş Sendikası’na Bağlı Koop-İş Sendikası arasında yapılan toplu iş sözleşmesinde maaşlarına ortalama %90 iyileştirme yapılan kamu işçisi personeller büyük kazanım elde etti.

BAİBÜ Rektörlüğü Toplantı Salonunda yapılan toplu iş sözleşmesi imza törenine BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, BAİBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Samettin Gündüz, BAİBÜ Genel Sekreteri İhsan Ağcan, Genel Sekreter Yardımcısı Nihani Yıldırım, Personel Daire Başkanı Mustafa Tanrıkulu, İdari ve Mali İşler Daire Başkan V. Öğr. Gör. Mustafa Demirel, Strateji Geliştirme Daire Başkanı Mustafa Güç ve Koop-İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Şevket Ulusinan ile sendika temsilcileri katıldı.

Rektör Alişarlı: ”Üniversitemizin 317 personeli Büyük Oranda Maddi Kazanım Elde Etti”

Törende konuşma yapan BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, kamu toplu iş sözleşmesi çerçeve protokolünde mutabakata varılmasından memnuniyet duyduğunu ifade etti. Mutabakata varılmadan önce yapılan görüşmelerde uzlaşı kültürüyle hareket edildiğini belirten Alişarlı: “Önceleri Koop-İş Sendikası ile karşılıklı ve iyi niyetli çabalarla oturduğumuz görüşmelerden bir sonuca ulaşamamıştık. Ancak Sayın Cumhurbaşkanımızın sendika Genel Başkanları ile yaptıkları nihai toplantında işçiler lehine mutlu sona ulaşılmış ve kamu işçilerine hatırı sayılır bir ücrette anlaşma imzalanmıştı. Böylelikle üniversitemizde kamu işçisi olarak çalışan toplamda 317 personelimizin maaşlarına ortalama %90 iyileştirme zemini sağlanmış oldu. Bugün burada atılan imzalarımızla büyük oranda maddi kazanım elde eden değerli çalışanlarımızın emeklerinin karşılığı olarak aldıkları maaşlarını aileleriyle mutlu günlerde kullanmalarını dilerim. Kamu toplu iş sözleşmesi anlaşması kurumumuza, sendikamıza ve personellerimize hayırlı olsun. Bu anlaşmanın sağlanmasında emekleri geçen Sayın Cumhurbaşkanımıza ve yetkili sendika Genel Başkanlarına şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca Koop-İş  Sendikası Sakarya Şube Başkanımıza, sendika temsilcilerine ve kurumumuz yetkililerine teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Rektör Alişarlı’nın ardından söz alan Koop-İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Şevket Ulusinan, çalışanların büyük kazanım elde ettikleri kamu toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yapıcı ve uzlaşmacı tavırlarından dolayı Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Genel Sekreter İhsan Ağcan ve ilgili daire başkanlarına teşekkür etti. Anlaşmanın hayırlara vesile olmasını diledi.


Editör: E. Candan

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.


Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Ekonomi, Bolu

Nöbetçi Eczaneler

Resmi İlanlar

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız