Bolu MYO'da sertifika töreni

Bolu MYO'da sertifika töreni
2.06.2022 - 17:01
Güncelleme 2.06.2022 - 18:03
Kaynak: Haber Merkezi

Bolu Meslek Yüksekokulu’nda bilgisayar laboratuvarı açılışı ile Sigorta Eğitim Merkezi’nden (SEGEM) Teknik Personel Yeterlilik Sertifikası almaya hak kazanan Finans Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü 35 öğrenciye sertifika takdim töreni gerçekleştirildi.

Programlara; Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Genel Sekreter İhsan Ağcan, Bolu Meslek Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Rahmi Yücel, Müdür Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Özgür Çark ve Öğr. Gör. İbrahim Karagöz, Finans Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Öğr. Gör. Dr. Hülya Er, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Program kapsamında ilk olarak, 70 kullanıcı, 1 yönetici sistemli bilgisayar laboratuvarının açılışı yapıldı. Prof. Dr. Rahmi Yücel, bilgisayar laboratuvarının Bolu Meslek Yüksekokulu’na kazandırılmasını sağlayan başta Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alişarlı olmak üzere emeği geçen akademik ve idari personele teşekkür etti. Bolu Meslek Yüksekokulu öğrencileri adına Rektör Alişarlı’ya çiçek takdim edildi. Açılışın ardından Rektör Alişarlı, yenilenen derslik ve öğretim elemanı ofislerini inceledi.
Prof. Dr. Rahmi Yücel: “Laboratuvar İhtiyacımız, Sayın Rektörümüzün Tensipleriyle Okulumuza Kazandırılmıştır.”

Ardından Sigorta Eğitim Merkezi SEGEM’in sınavlarında başarılı olarak Teknik Personel Yeterlilik Sertifikası almaya hak kazanan Finans Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü’nden 35 öğrenciye sertifika töreni düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını Bolu Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Rahmi Yücel yaptı. 2018 yılında, 4 bölüm ve 6 programdaki eğitim-öğretim faaliyetlerinin, bugün 7 bölüm ve 8’i aktif olmak üzere 11 programla devam ettiğini kaydeden Prof. Dr. Yücel, “Bu gelişmede Sayın Rektörümüzün liderliği ve desteği her zaman yanımızda oldu. Artan bölüm ve program sayılarının ortaya çıkardığı fiziki mekan ve bilgisayar uygulamalı derslere olan talebin oluşturduğu laboratuvar ihtiyacı, Sayın Rektörümüzün tensipleriyle yatırım planında karşılık bulmuş ve bu mekanlar okulumuza kazandırılmıştır. Bundan dolayı başta Sayın Rektörüm olmak üzere, çalışmaları yakından izleyip hızlı bir şekilde tamamlanmasını sağlayan Rektör Yardımcılarımız, Genel Sekreterimiz ve bu konuda bizleri yalnız bırakmayan daire başkanlarımıza ve emeği geçen tüm personelimize şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.

“Bolu MYO’da Öğretim Elemanı Başına Düşen Yayın Sayısı 2018’den Bu Yana 3 Kat Arttı.”

“2018 yılı başında öğretim elemanı başına düşen yayın sayısı, yıllık ortalama 1 yayın düzeyinden, 2021 yılı sonu itibariyle 3 kat artarak, öğretim elemanı başına 3 yayına ulaştıran değerli mesai arkadaşlarıma ve bu anlamda derslerin yanında gösterdikleri gayret ve çabalara çok teşekkür ediyorum.” diyerek konuşmasını sürdüren Prof. Dr. Yücel, “Sağlanan bu ilave imkânlarla eminim ki daha iyilerini başaracağız. Ayrıca bu mekânların oluşumunda temel gerekçe olan ve verdiğimiz emekleri karşılıksız bırakmayarak sigortacılık mesleğinde önemli bir aşama olan SEGEM sınavında başarılı olan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Bu vesileyle açılan mekânların okulumuz, ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Rektör Alişarlı, Sertifikalı Eğitim Programlarının Önemini Vurguladı

Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ise yaptığı konuşmada, öğrencilerle bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti. Bu tür sertifika programlarının önemine değinen Rektör Alişarlı, “Öncelikle değerli hocama böyle bir etkinliği gerçekleştirdiği ve siz değerli öğrencilere bir altın bilezik daha taktığı için ayrıca teşekkür ediyorum. Bir önlisans programını bitirdiniz. Eğer isterseniz bir lisans programı da tamamlayabilirsiniz ama yine de şu anda iş dünyasında en çok aranan ve ihtiyaç duyulan kalifiye elemanlar. Bu ihtiyaca cevap verecek olan programlar da önlisans programları. Bunun yanı sıra çok kıymetli bir eğitimi tamamlamış oldunuz.” ifadelerini kullandı.


İş Dünyası Sadece Diplomalı Öğrenciyi Kabul Etmiyor.”

Üniversitemizde Öğrenci Dekanlığı ve Öğrenci Senatosu kurduklarını, bunun yanı sıra öğrencilerin katıldığı bilimsel, kültürel ve sosyal etkinlikleri içeren Sosyal Transkript uygulaması başlattıklarını vurgulayan Rektör Alişarlı, özetle “Çünkü artık biliyoruz ki, iş dünyası sadece diplomalı öğrenciyi kabul etmiyor; bunu yeterli bulmuyor. Ne gibi becerileriniz var, hangi tecrübeleri kazandınız, birikiminiz nedir? Bunları da soruyor. Bu açıdan SEGEM’in teknik personel yeterlilik sertifikası da çok önemli. Dün, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası’nda kadınlarla birlikte büyük Türkiye’ye ilerlemeyi hedef alan bir program vardı. Bu programda birçok destek ve projeden bahsedildi. Bunlara başvuru için koşullardan birinin bu tür belgeler olduğu söylendi. Önlisans ve lisans mezunlarına verdikleri uzman teşvikleri var. Aynı zamanda bu kişilerde mesleki yeterlilik sertifikası, teknik personel yeterlilik sertifikası gibi belgeler aranıyor. Bu açıdan baktığımızda kıymetli bir sertifikaya sahip olmuşsunuz; bu bizi ayrıca memnun ediyor.” şeklinde konuştu.

“Kontenjanların Doluluk Oranında Bölgemizde Neredeyse Birinci Durumdayız.”

Üniversitemizin 30’uncu yılını tamamladığını hatırlatan Rektör Alişarlı, 84’ü vakıf olmak üzere Türkiye’de 206 üniversite olduğunu belirterek, özetle “Aşağı yukarı tüm devlet üniversitelerinin fiziki şartları birbirine eşit. Bu nedenle, öğrenci bir üniversiteyi tercih edeceği zaman bazen ili ön planda tutabiliyor; bazen de üniversitenin sahip olduğu bazı yetkinlikleri araştırıyor. Akredite programı var mı, öğretim üyesi sayısı yeterli mi, sunduğu sosyal imkânlar neler? Bunları araştırıyor. Bu noktada üniversitemizin aldığı mesafe önemli. Her dönem ÖSYM tarafından sınav sonuçları açıklandığında, kontenjanların nihai doluluk oranlarına bakıyoruz. Bu sonuçlara göre, Üniversitemizin doluluk oranı birçok üniversiteden oldukça yüksek. Bölgemizde neredeyse 1’inci durumdayız. Az önce Rahmi hocamın söylediği, öğretim üyesi başına düşen yayın sayısı çok yüksek, üniversitemizin üzerinde. Bu çok memnuniyet verici, gurur duyduk. Bu açıdan tüm öğretim üyesi hocalarımızı ve Bolu Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Rahmi Yücel hocamı tebrik ediyorum.” diye konuştu.

Rektör Alişarlı, Kız Öğrencilerin Başarılarına Dikkat Çekti

Sertifika almaya hak kazanan öğrencilerin büyük bir bölümünün kız öğrenciler olmasından dolayı konuşmasını kız öğrencilerin başarılarına dikkat çekerek tamamlayan Rektör Alişarlı, özetle “Kız öğrencilerimizin başarıları bizleri ayrıca memnun ediyor. Üniversitemizde kız öğrencilerimiz yüzde 50’ye yakın bir oranda. Şu an mezuniyet programları devam ediyor. Fakülte ve yüksekokulların birincilerinin tamamı neredeyse hep kız öğrencilerimiz. Bu sonuçlar, azimle ve kendine güvenerek çalışmanın bir neticesidir; tesadüfen ortaya çıkan bir sonuç değildir. Bunu özellikle vurgulamak istedim. Üniversitemiz SÜYAM tarafından düzenlenen işaret diliyle öğrenme programına başvuran adayların yüzde 80’ini kadınlar oluşturmuş. Aslında hanımlar hem evde hem de iş dünyasında varlar. Bu kadınların çift yük taşıdıklarını da gösteriyor. Bu kadar iş yoğunluğunda bir de bütün bunları başarmaları çok değerli. Bu nedenle sizleri bir kez daha tebrik ediyor; başarılarınızın devamını diliyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından SEGEM’in Teknik Personel Yeterlilik Sertifikası’nı almaya hak kazanan 35 öğrenciye, Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Genel Sekreter İhsan Ağcan ve Bolu Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Rahmi Yücel tarafından sertifikaları verildi. Program, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.


Editör: E. Candan