Dünya 2021 Uluslararası CEO Sosyal Bilimler Kongresinde Buluştu

2021 Uluslararası CEO (Communication, Economics and Organization) Sosyal Bilimler Kongresi Gürcistan’nın en büyük üniversitesi olan Gürcistan Ulusal Üniversitesi ev sahipliğininde 19-22 Ağustos 2021 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Dünya 2021 Uluslararası CEO Sosyal Bilimler Kongresinde Buluştu
24.08.2021 - 16:21
Güncelleme 24.08.2021 - 17:12
Kaynak: AA

Gürcistan Ulusal Üniversitesi ev sahipliğinde Balıkesir Üniversitesi, Uluslararası Vizyon Üniversitesi, Bolu Abant Izzet Baysal Üniversitesi, Uluslararası Gorazde Üniversitesi, Nişantaşı Üniversitesi, Kıbrıs Batı Üniversitesi, Prizren Üniversitesi, CEO Tekmer, Dilkur Yayıncılık, Insec ve EUJMR iş birliğinde çevrimiçi olarak düzenlenen kongrede, Dünyanın 7 kıtasından 123 kurumdan 209 akademisyen tarafından hazırlanan 132 bilimsel bildiri 2 ayrı kanaldan toplam 22 oturumda sunuldu.

İstiklal Marşı’mız 7 Kıtaya Dinletildi

İstiklal Marşı ile başlayan CEO kongre kapsamında 2 ayrı çalıştay düzenlendi. “Covid-19 Pandemisinin Yüksek Öğrenime Etkisi” çalıştayında   dünyanın 12 farklı ülkesinden katılan akademisyenler pandemi sonrası yeni dünya düzeninde ortaya çıkmış yıkıcı zorluklarla başa çıkmak için fırsatlar ve tehtidleri ele alarak yeni sürece dair stratejileri sundular. ‘’Araştırma Yöntemleri’’ çalıştayı’nda da Türkiye’nin bilimsel araştırma ve yöntemleri konusunda en yetkin akademisyenleri Prof.Dr. Şevki Özgener ve Prof.Dr. Remzi Altunışık katılımcılara bilgi aktarımı gerçekleştirerek katılımcıların sorularını cevaplandırdı.  

Kongrede Birbirinden Önemli İsimler Yer Aldı

CEO Kongre’nin açılıs toplantısında birbirinden önemli isimler konuşmalar gerçekleştirdi. Açılış programında kongre komitesinde yer alan akademisyenlerin yanı sıra Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Afganistan Yüksek Öğretim Bakan Yardımcısı Dr. Abdul Tawab Balakarzai ve son olarak Devlet Eski Bakanı Sayın Faruk Çelik açılış konuşması gerçekleştirdi. Sayın Bakan Faruk Çelik yaptığı açılış konuşmasında; ‘’CEO Kongre hakkında bilgi verdikten sonra kongrenin konusu olan iletişim, ekonomi, yönetim ve organizasyon alanlarında post Covid dönemde yaşanan Dünya çapındaki değişiklikleri ve bunlarla başa çıkma tekniklerini paylaşmışlardır. Dönem iletişim, ekonomi ve yönetim organizasyon dönemidir. Bu vesile ile bu yoğun ve dünyanın farklı ülkelerinden katılımlı kongrenin çıktılarının hayırlara vesile olmasını dilerim’’ dedi.

Koordinatörlüğünü Dünyanın en etkili bilim insanları listesinde yer alan Doç. Dr. Mohammed Abubakar’ın yaptığı 2. Uluslarası CEO kongresi hakkında bilgi veren Kongre Başkanı BAİBÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Himmet Karadal, “Bilimsel kongreler bir bilim şenliği olarak geçmektedir. Düzenlemiş olduğumuz Uluslarası CEO Kongre de küresel ölçekte bu durumun en belirgin örneklerindedir. Ayrıca, 2021 CEO Kongre YÖK Üniversiteler Arası Kurul (ÜAK) Doçentlik, Profesörlük atama kriterleri ve Akademik Teşvik kriterlerini karşılamaktadır.” dedi.

Bolu’lu İsimlerin Çalışması En İyi Bildiri Listesinde Yer Aldı

Kongrenin kapanış oturumunda ise CEO Kongre katılımcılar tarafından değerlendirilerek jüri tarafından belirlenen en iyi bildiri ödülleri sahiplerini buldu. En iyi bildiri ödülleri arasında Bolu Abant İzzet Baysal Üniverstesi Öğretim Görevlisi Hülya Er ve yüksek lisansını Bolu’da tamamladıktan sonra doktora eğitimine Sakarya Üniversitesinde devam eden Murat Er  ve Sakarya Üniversitesi ’nde Öğretim Üyesi Remzi Altunışık ’ın hazırladığı “Koronavirüs (Covid-19) Sürecinde Dijitalleşme ve Gerçek Zamanlı Pazarlama Uygulamaları”   adlı çalışma en iyi bildiri ödülüne layık görüldü. 


Editör: E. Candan