Doktoru darp ettiği gerekçesiyle tutuklandı

Bolu İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli göz doktoru E.B'yi darbettiği iddiasıyla gözaltına alınan hasta yakını "nitelikli kasten yaralama" suçundan tutuklandı.

Doktoru darp ettiği gerekçesiyle tutuklandı
24.12.2021 - 10:31
Kaynak: AA

Doktor E.B. hemşirelerle tartışan bir hastayı bölgeden uzaklaştırmak isterken hasta yakınının saldırısına uğradı.

Yüzüne aldığı yumruk darbesiyle burnu kırılan E.B. kendisine saldıran hasta yakınından şikayetçi oldu.

Hastanenin güvenlik görevlileri tarafından yakalanan saldırgan Y.E.D. olay yerine çağrılan polis ekiplerine teslim edildi, hastane yönetimi ise "beyaz kod" verdi.

Polis merkezindeki işlemleri tamamlandıktan sonra Bolu Adliyesine sevk edilen Y.E.D. savcılık sorgusundan sonra çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

Doktor E.B. hastanenin acil servisinden yapılan ilk müdahalenin ardından gazetecilere açıklamada bulundu.

Kendisine saldıran hasta yakını ile hastanın, hemşirelere zorluk çıkardığını belirten E.B, "Şahıs ve şahsın yanındaki kadın, zaten daha önce hemşire hanımlara hakaret etti. 'Parasını biz veriyoruz, bizi muayene edeceksiniz.' gibi sırasını beklemeden muayene olmak istedi. Diğer hastalarımız onlara tepki gösterdi. En son hastanenin özel güvenliği hastayı çıkarırken kadın hala 'Parasını biz veriyoruz, bakacaksınız.' dedi. Ben de 'Buyurun dışarı çıkın. Ne konuşuyorsunuz?' dedim. O esnada kadının yanındaki erkek şahıs burnuma yumruk attı." diye konuştu.

E.B. burnunda kırık olduğunu ve iş göremezlik raporu aldığını aktararak, "Çok üzücü. Diğer hastalarımız da mağdur oldu bu durumdan. Onlar da şikayetçi. Biz de şikayetçi olduk, Bakanlık nezdinde de 'beyaz kod' verdik. Gerisi adli kısımda." dedi.

Doktor E.B. Türkiye'nin birçok yerinde benzer saldırıların görüldüğü, bunun önüne geçilmesi gerektiğini vurguladı.

Bolu Valisi Ahmet Ümit, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, doktora görevi başındayken yapılan saldırıyı kınadı.


Editör: N. Taşlı