Yazardan para talep eden yayınevlerine itibar etmeyin

  • 4.08.2020 00:00

 
 
Binbir zahmetle bir kitap yazdınız. Bunu Türkiye'de faaliyet gösteren 2500 kadar yayınevine sunabilirsiniz. Her yayınevinin yayın politikası farklı olabilir. Kimisi roman kimisi ders kitabı, kimisi astroloji, kimisi din ağırlıklı yayın yapar. Eserinizin konusuna uygun politikası olan yayıncılara başvurmanız uygun olacaktır.
 
Kitabınız çok nitelikli, özenli, satış şansı olan türde ise mutlaka basmak isteyen kurum çıkacaktır.
 
Kitabınızı yayınlamak için sizden para talep eden yayınevlerini doğru bulmuyorum. Bunlar biraz uyanıklık ediyorlar. 200-300 sayfa bir kitabın 2020 yılı itibariyle baskı maliyeti adet başına 6-10 TL'yi geçmez. Matbaacılık teknolojisi çok geliştiği için bir kitabı 1-10-100-500-1000 adet basmak mümkündür.
 
Yazdığınız kitabı kendiniz de basıp satabilirsiniz. Ama devlet karşınıza 10 tane zorunluluk / mevzuat çıkaracaktır. O nedenle ciddi bir yayınevine vermeniz doğru olan yoldur.
 
Hasbelkader 25 yıldır kitap yazıp yayınlayan bir kişiyim. Bugüne kadar 50'den fazla yayın hazırladım. Bunların 40 tanesini 5 farklı yayınevine verdim. Onlardan yüzde 5-10 telif hakkı alıyorum. 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız