Titiz arşivci

  • 27.04.2020 00:00


Mesleğini, işini titizlik içinde yapan insanları her zaman takdir ederim.


Ülke çapında en düzenli, en titiz teknik servisler tespit edilmiş olsa, onun işyeri ilk 100 arasında mutlaka yer alır…


Yıllardır sanatkârları, meslek erbablarını yakından incelerim, Atalarımız “Aslan yattığı yerden belli olur” diyerek bize çok önemli bir hususu öğretmişler…


Dedelerimizin temizlik ve düzen felsefesini Japonlar 5S sistemi (seiri-ayıklama, seiton-düzen, seiso-temizlik, seiketsu-standartlaştırma, shitsuke-disiplin) deyip bilimsel hâle getirmişler.


Size anlatacağım Sayın Halil Körpe 5S olarak ifade edilen kalite sistemini yıllardır mükemmel biçimde uyguluyor.


Tamir için kendisine gelen cihazların hepsi için çok ayrıntılı arıza kaydı oluşturur, bunları hassasiyetle arşivler. Yıllar sonra gidip “Şu tarihte size tamire getirdiğim cihazda ne yapılmıştı” deyin, 3-5 dakika içinde önünüze koyar.


Yıllar önce çalıştığım bir kurumda bazı elektronik cihazlar kayboldu. O zamanki amirlerim cihazları benden talep ettiler. Bende bu cihazlar yoktu. Hırsız damgası yemek üzereydim ki, hafızamı yokladım, bir vakitte bu aletleri Halil Bey’in işyerine onarım için bırakmıştım. Ancak teslim almayı ben yapmamıştım.


Hemen ilgili onarım servisine gittim, Halil Bey cihazların kim tarafından dükkâna bırakıldığını ve kim tarafından teslim alındığını gösteren kayıtları önüme serdi ve paçayı kurtardım…


Aslında eğitim enstitüsü sınıf öğretmenliği bölümü mezunu olan Halil Bey titiz bir elektronikçi olmasının yanında amatör olarak Türk sanat müziği korolarında nazende (solist) olarak yer almıştır.


Bu ülkenin millî meselelerine karşı son derece duyarlı olan Körpe bilginin, kültürün peşinden koşan bir yapıdadır. Siyasetin içinde de yer alarak bu ülkenin yükselmesi için çalışmalarda bulunmuştur.


Lise öğrenimini meslek lisesinin mobilya dekorasyon bölümünde yapmıştır. Öğretmen okulunu bitirdikten sonra 2 yıl da eğitimcilik yapmışlığı da vardır. Öğretmenlikten kendi isteğiyle ayrılarak teknik alanda çalışmayı tercih etmiştir.


1975 yılından beri elektronik işleriyle meşguldür. Bu mesleği okullarda değil, kendi çabalarıyla ve şirketlerin mesleki kurslarında öğrenmiştir.


Kendisi hâlâ elektronik cihazların tamiri, bakımı, kurulumu ve satışı ile ilgili çalışmalarına devam etmektedir. Dünyanın önde gelen bir çok elektronik firmasının yetkili servisliğini de yürütmektedir.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız