Almanya’daki dost…

  • 6.04.2020 00:00


 

Yıllardır Almanya’da yaşayan ama bu topraklarla bağını hiç koparmayan bir kişidir. Her gün bu ülke için bir proje düşünür. Ne yaparız da Anadolu insanını daha mutlu ederiz diye kafa yorar…

 

O’nunla yüzyüze hiç karşılaşmadık. Telefon, e-posta, SMS, sosyal medya arkadaşıyız diyebilirim. AB’nin en gelişmiş ülkesi Almanya’da yıllarca çok başarılı bir gazetecilik yaptı. Sonra kendi medya organlarını oluşturdu. Şimdilerde ise marka değeri hayli yüksek bir gıda firmasının yöneticiliğini yürütüyor.

 

Özellikle çocukların, gençlerin sağlık için spor yapması noktasında önemli girişimleri de olmuştur.

 

Sevimli, iletişim becerisi yüksek, kültürlü bir insan olması hasebiyle tanıyanı pek çoktur.

 

Avrupa ülkelerinde çeşitli sebeplerle yıllardır yaşayan pek çok tanıdığım var. Bunların bir kısmı 40-50 yıldır oralarda olmasına rağmen “marka / etkin” olamadı. Başka bir deyişle bir baltaya sap olmayı beceremedi. Beşinci sınıf işlerde çalışarak ayakta kalmaya çalıştı...

 

AB’nin bazı ülkelerini hasbelkader gördüm. Bir çok hemşehrimiz çalışmadan, asalakça, işsizlik maaşını cebe indirerek yaşamayı bir marifet gibi sundular. Halbuki bu dilencilik kadar onursuz bir tutum olarak görülmelidir. Başkalarından yapılan kesintileri (fonları) yıllarca yiyebilmek hangi dine sığar bilmiyorum.

 

Seyfi Alp Bey bu ülkenin rol modeli insanlarındandır.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız