Zengin Eğlenir, Gariban Oyalanır

  • 5.02.2018 00:00

 
 
Oyuncuların çoğu yabancı. Her yıl milyonlarca dolar dışarıdan depikçi getirmek için harcanıyor. Sıradan vatandaşlar bu yapıların içine asla sokulmuyor. Sıradan üye olmak için bile çuvalla para talep ediliyor. Değerli tarım alanlarına haftadasadece 90 dakika kullanılan devasa mekanlar inşa ediliyor. Bunun bakımı, personeli, elektriği, suyu vb. için fahiş paralar saçılıyor.
Kimi kulüplerin tepe yöneticileri nepotik (akraba kayırmacı) icraatlere yöneliyor. Seyirci, reklam, yayın hakkı gelirleri kalkınma, eğitim, bilim için değil, lüks yaşantılar için harcanıyor.
Yılda 30-40 maça çıkan genç çocuklar pahalı arabalı, kaşaneli, bol tatilli bir hayat sürüyor.
Gazetelerin 2-4 sayfası her gün depikçilerin görgüsüzlük abidesi maceraları için israf ediliyor.
TV’lerin abuk programlarında saatlerce oyunlardaki pozisyonlar yorumlanıyor. Milyonlarca TV’nin yılda harcadığı elektrik enerjisini bir hesaplasak bunalıma gireriz. 20 milyon TV’nin günde 10 saat boşa çalışması 20 milyon kilowattsaat (kWh) ya da 20 megawattsaat (MWh) enerjinin çöpe gitmesi demektir. Bu kadar büyük enerji ile 1000 fabrika ortalama 1 gün üretim yapabilir.      
Bu topraklarda kitlelere asla sağlıklı spor yapma yöntemleri öğretilmedi. Depik kulüplerinin ekonomiye, kalkınmaya zerre katkısı olmayan faaliyetlerini eleştirenler yazılı, sözlü olarak tehdit edilip sindirilmeye çalışılıyor…
21. yüzyılda depik maalesef yönlendirme, uyuşturma, alıklaştırma için kullanılan bir spor dalı haline gelmiştir. Bu, tüm dünyada böyledir.
En çok para saçan kulüpler kupaları toplamaktadır. Masonik örgütlerden farkı olmayan kimi kulüplere bilançoyu sormak bile suç olmuştur.
Depik ile çok uğraşanların bedenleri sağlıklı değildir. Yani bünyeleri çabuk çökmektedir. Zira depik insan vücudunda en çok tahribat yapan spor dallarından birisidir. Depikçilerin kafa tasları darbe almaktan ötürü erken yaşta bir çok hastalığa sebep olmaktadır. Ayrıca bir çok kemikleri de kırıktır. 80-100 yıl sağlıklı yaşayabilen depikçi yoktur.
İnsan bünyesi ağır, sert sporlara uygun değildir. Yürüme, hafif koşma, yüzme en sağlıklı olanlardır.
Son 100 yılda depik her yeri kuşattı. Diğer spor dalları gündemden düşürüldü. Bu spora uzak duran insanlara anormalgözüyle bakılmaya başlandı. Gündelik yaşamda, sosyal mekanlarda sadece depik konuşulur oldu.
Yabancıların istilasına, yalana, talana dur diyen de pek yok…  
 
Ali Özdemir
Eğitimci-Yazar
0505 220 83 85
www.aliozdemir.net

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız