Bolu’daki Köroğlu Dağları bize ne söylüyor

  • 22.05.2017 00:00

 

20 Mayıs  günü hoyrat sanayileşmenin kirletemediği, her şeyin doğal olduğu Köroğlu Dağlarını bir kere daha dolaştık. Geyikler, ayılar, tilkiler, kirpiler, keçiler, koyunlar, köstebeklerle dolu tertemiz ormanlarda sessizce yürüdük. Buraların suyu, havası, toprağı hala en saf halini muhafaza ediyor.

 

Bine yakın doğasever vatandaşımızla Köroğlu Dağının 2500 metrelik zirvesine çıktık. Mayıs ayında olmamız rağmen her yan karla kaplıydı. Toprak yeni uyanıyordu. Çiğdemler güler yüzle bizlere bakıyordu.

 

Çevrecilikten geçinenler, çevre üzerine her gün ahkam kesenler, medya mensupları, kanaat önderleri, ekabirler, bilim insanları gezide, etkinlikte yoktular.  

 

Yayla ve kış turizmine yatırım yapmak isteyen girişimciler Köroğlu Dağlarının mükemmel doğasını mutlaka görmelidirler. Tabiatı bozmadan, dengeyi tarumar etmeden bu ülke için katma değer yaratacak zenginleri, yatırım fonlarını buralara davet ediyoruz.

 

Yürüyüş yapmak için uzak diyarlardaki ülkelere kadar giden beyaz Türklerin para saçmak için bahane arayan kitleleri Bolu’nun Köroğlu dağlarını neden görmezden geldiklerini bir türlü aklım almıyor.

 

Yatırım yapmak isteyenlere her türlü kolaylığı gösteren yöneticilerimiz biraz da Köroğlu Dağlarını ve Kıbrıscık ilçesini gözetseler, atıl vaziyetteki yayla evlerini, dereleri, dağları ekonomiye kazandırsalar ne iyi olur.

 

Tarıma, hayvancılığa, balıkçılığa, arıcılığa, turizme son derece uygun olan mükemmel dağ ve yaylalarımızın boş boş durması bizleri çok üzmektedir.   

 

Ali Özdemir

www.aliozdemir.net

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (1)

  • Levent KADIZADE
    Levent KADIZADE
    23.10.2012 18:17

    Babadag dan selamm olsunn

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız