Sahte insanlar…

  • 18.08.2015 00:00


Lafa gelince mangalda kül bırakmazlar. İcraat nedir bilmezler. İçinde yaşadıkları topluma zerre kadar katkıları yoktur.

Yazmazlar, okumazlar, plan yapmazlar, proje nedir ilgilenmezler. Her şeye muhalif olurlar. Yeniliklere karşı çıkarlar. Ter dökmek nedir bilmezler.

Tarihten, bilimden, sanattan, edebiyattan, estetikten, etikten, ahlaktan uzak yaşarlar.

Kendilerinden başka kimseyi düşünmezler, sevmezler…

Sahte insanları anlamak için 40’lı yaşlara gelmek gerekiyor. 20’li yaşlarda kim ne türdendir anlaşılamıyor. 30’lu yaşlarda kişilik tam şekillenmiyor. 40’tan sonra dünyada kim kimdir çok berrak görülmeye başlıyor…

Şahan Gökbakar’ın canlandırdığı Recep İvedik karakterinden milyonlarca var… İvedik kelimesi de bilerek seçilmiş bir kavram diye düşünüyorum. İvedik Organize Sanayi Bölgesinde bu türden insanlardan epey var. Senaristler buradaki bireyleri gözlemleyerek Recep İvedik tiplemesini ortaya çıkarmış olabilirler diye düşünüyorum.

Sahte insanlar sadece az okumuşlardan çıkmıyor. Hainlik, sahtecilik, dolandırıcılık, riyakarlık, iftiracılık konularında üniversite diplomasına sahip olanlar da mevcut…

Ömürleri boyunca ülke için bir kuruşluk faydalı işi olmayan parazitler üretenlere karşı her türlü düşmanlığı sergiliyorlar.

Çok diploma sahibi olan herkes medeni, etik değerlere uygun insan olamıyor.

Kaliteli, uyumlu, üretken, projeci, tükettiğinden çok üreten insanlara o kadar çok ihtiyacımız var ki…


Ali Özdemir

www.aliozdemir.net

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız