Altına para yatıran batıyor

  • 15.04.2013 00:00

 

25 yıldır zor günlere karşılık bir miktar paramı bir kenarda tutarım. Bu süre zarfında altına hiç para yatırmadım. Sadece 2010 yılında bir bankamızın çıkardığı altına endeksli yatırım fonundan aldım. 6 ay sonra da hiç bir faydasını görmediğim için sattım.

 

Altın 2012 yılında zarar ettirdi. 2013'ün ilk 3 ayında da yüze 10'dan fazla zarar ettirdi.

 

Türkiye'deki her eve 10 kilo altın koysak yine de kalkınma, ilerleme, gelişme, üretim olmaz.  Yani altın ölü bir yatırımdır. Ülkemiz altın ihtiyacının yüzde 90'ını yurtdışından ithal etmektedir. Her yıl 10-20 milyar dolarımızı altın tekellerine sunuyoruz.

 

Dünya altın ticareti Yahudi Rothschild ailesinin elindedir. Bunlar arzı kısarak ya da artırarak fiyatları istedikleri gibi belirleyebilmektedirler.

 

Altına giden paralarımız yerli şirketlerimizin hisse senetlerine gitseydi şimdi dünyanın ilk 10 ülkesi arasında yer alırdık.

 

Faiz haram diye altına ve dövize giden paralar bizim ekonomimizi zayıflatmaktadır. Zira altına ve dövize olan talebimiz arttıkça kendi öz paramızın değeri düşmektedir.

 

İstanbul Borsası'nda (BİST) 400 kadar şirketin hisse senedi var. Ben bunların sadece 20-30 tanesinin alınmasını tavsiye ediyorum. BİST 30 endeksine giren şirketlerin senetleri 1-10 yıllık süreçte yüzde 200-800 aranında kazanç sağlamıştır.

 

Altın alım satımında en çok kazancı perakendeci kuyumcular elde eder. Diyelim ki bilezik aldınız. 1 gün sonra satayım dediniz. Kuyumcu bunu hurda altın fiyatından satın alır. Yani çok zarar edersiniz.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız