- 16.02.2013 00:00
CD, DVD, USB bellek, e-posta, korsan web sitesi gibi ortamlardan bilgisayarınıza virüs, solucan, truva atı, keylogger gibi zararlı yazılımlar bulaşır.
Kötü amaçlı yazılımlar cihazınızı yavaşlatır, çalışmaz hale getirebilir, şifrelerinizi çalar, sizin iletişimde olduğunuz adreslere dolandırma amaçlı iletiler yollar.
Bu tür tatsız durumlarla karşılaşmamak için esasında hiç para ödemenize gerek yoktur. Bilgisayar dergileri, bilişim içerikli web siteleri, antivirüs yazılımı satıcıları abartılı söylemlerle sizi "ikna" etmeye çalışırlar.
Bunları pek ciddiye almayınız. Zararlı yazılımlardan korunmak için internet üzerinden parasız olarak dağıtılan 105 MB'lık "Antivir" yazılımını indirip kurunuz. Gerisini yazılım halleder.
20 yıldır günde 5-10 saatim bilgisayar ile çalışarak geçti. Şimdiye değin para ödeyerek hiç antivirüs yazılımı almadım.
Hiç sorun da yaşamadım. Antivir'i yeterli bulmayanlar AVG'yi de kullanabilirler.
Rasgele kurduğunuz virüs koruma yazılımları bazen verilerinizi çalmada bile kullanılabilir.
Yorum Yap