BEDEN DİLİNİ ÖĞRENİN

  • 14.02.2013 00:00

 

Zorunlu temel eğitim sürecinde her insana beden dilinin aktardığı sinyalleri anlamayı öğretseler ne iyi olur.
 
1968 doğumluyum. Üniversiteyi bitirdiğim 1989 yılına kadar inanın beden dilinin insan ilişkilerinde ne kadar önemli olduğuna dair bir bilgiye sahip değildim.
 
Tesadüfen Edirne’de çalışırken elime tesadüfen beden dilini anlatan bir kitap geçti. O zamandan bu yana 24 yıldır bu konuyla ilgili ne kadar kitap, makale, haber varsa okudum.
 
İnsanlarımızın çoğu ne yazık ki kendi beden dilini kullanmayı bilmiyor ya da karşısındaki insanın davranışlarından sonuç çıkaramıyor.
 
Siyasetçiler, hekimler, öğretmenler, bankacılar, askerler, avukatlar, pazarlamacılar, sigortacılar, satış temsilcileri okuyarak ya da kurslara katılarak beden dili konusunda kendilerini geliştirmelidirler.
 
Beden dilinin kuralları bilinirse toplumsal kabul görme oranınız artar. Geliriniz yükselir. Çabuk terfi edersiniz. İnsanlar üzerinde hızlıca etki oluşturursunuz.
 
Karşınızdaki insanın mimiklerine, el-kol hareketlerine, yürüyüşüne, duruşuna, bakışına, oturuşuna bakarak bir çok özelliğini anlayabilirsiniz.
 
Beden dilini bilmeyen insanların öğretmenlik, politikacılık, pazarlamacılık gibi işlerde yüksek başarıya erişmesi çok zordur.
 
Web siteleri, videolar, kitaplar takip edilerek iletişim kalitenizi artırabilirsiniz derim.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız