ENERJİ SAVAŞLARI

  • 25.03.2012 00:00

 

 

Dünya üzerinde irili ufaklı 215 kadar ülke var. Bunların 20 kadarı yüksek refah, kültür, eğitim, ulaşım, iletişim düzeyinde yaşıyor.

 

Gelişmiş, zenginleşmiş, dediğini yaptıran ülkelerin son 400 yıllık tarihine baktığımızda gelişmede “sömürünün” önemli katkısı olduğunu görüyoruz.

 

ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya, Hollanda, İsveç gibi ülkelerin başını çektiği soygun sistemi “demokrasi” getireceğiz maskesiyle Asya ve Afrika’daki ülkelerde on yıllardır operasyonlar yapıyorlar.

 

Yugoslavya 5 küçük ülkeye bölündü. ENERJİ KAYNAKLARI VE AĞIR SANAYİ TESİSLERİ KÜRESEL ŞİRKETLERE PAY EDİLDİ.

 

Usame Bin Ladin adlı ABD kuklası bahane edilerek Afganistan işgal edildi. Ülkenin başına CIA görevlisi Karzai getirildi. ENERJİ KAYNAKLARI KÜRESEL ŞİRKETLERE PAY EDİLDİ.

 

Kimyasal silah üretiyor bahanesiyle Irak işgal edildi. Ülke üçe bölündü. Milyonun üzerinde Irak yurttaşı öldürüldü. ENERJİ KAYNAKLARI KÜRESEL ŞİRKETLERE PAY EDİLDİ.

 

Sudan ikiye bölündü. ENERJİ KAYNAKLARI KÜRESEL ŞİRKETLERE PAY EDİLDİ.

 

Halkına zulüm ediyor diyerek Tunus, Mısır ve Libya’da diktatörler devrildi. ENERJİ KAYNAKLARI KÜRESEL ŞİRKETLERE PAY EDİLDİ.

 

İran’ı kontrolü altına alabilmesi için Suriye’nin kullaştırılması gerektiğini düşünen Batı devletleri medya yalanlarını, sosyal medyayı kullanarak bu ülkeyi yönetenleri devirmek istiyor. Amaç Suriye’yi dört küçük ükeye bölmek ve ENERJİ KAYNAKLARINI KÜRESEL ŞİRKETLERE PAY ETMEKTİR.

 

Dünya Bankası (WB), Uluslararası Para Fonu (IMF), Birleşmiş Milletler (BM), NATO gibi örgütler kullanılarak geri ülkelerin ellerindeki enerji, su, maden, orman varlıkları ellerinden alınmaktadır. Bu işler yapılırken de medya (TV, gazete, radyo, web siteleri) çok ustaca kullanılmaktadır.

 

Yukarıda kısaca ifade ettiğim konuları ayrıntılı olarak öğrenmek isteyenlere Emin Gürses, Banu Avar, Nihat Genç, Attila İlhan, Arslan Bulut, Ümit Özdağ, Sabahattin Önkibar, Yalçın Küçük, Erol Manisalı, Cüneyt Ülsever vb. gibi aydınların makalelerini / kitaplarını öneririm.  

 

Ali Özdemir

www.aliozdemir.net

KIBRIS

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız