AK Parti İl Seçim İşleri Başkanından önemli açıklamalar

AK Parti Bolu İl Seçim İşleri Başkanı Fikret Çıracı 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28.Dönem Milletvekilliği seçimlerinde oy kullanımıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

AK Parti İl Seçim İşleri Başkanından önemli açıklamalar
5.05.2023 - 17:01
Kaynak: Haber Merkezi

AK Parti Bolu İl Seçim İşleri Başkanı Fikret Çıracı 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28.Dönem Milletvekilliği seçimlerinde oy kullanımıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

TEK ZARF 2 OY PUSULASI

Seçimde tek zarf ve Cumhurbaşkanlığı seçimi için 1 oy pusulası  ve Milletvekilliği seçimi için 1 oy pusulası olmak üzere 2 oy pusulası verileceğini ve bu iki pusulanın tek zarfa konulacağını vurgulayan Çıracı, seçmenlerin kendisine verilen zarf ve oy pusulalarında mürekkep içeren parmak izi, yazı ve benzeri olup- olmadığını kontrol ederek kabine gitmelerini  ve oy kullanırken de zarf ve pusulalarda bu tür bir iz ve işaretin olmaması gerektiğini vurguladı.

OYUNUZ GEÇERSİZ OLMASIN

“Sandığa giden her seçmenimiz iradesini beyan etmek için gider. Bu iradenin sandığa yansıması ancak kullanılan oyun geçerli olması le mümkündür.

O halde seçmenlerimizin  Cumhurbaşkanlığı seçiminde tek adaya, Milletvekilliği seçiminde ise oy vermek istediği parti ambleminin altındaki yuvarlak kutucuğa  veya partinin yer aldığı ittifaka vermek istemesi halinde ittifak sütununa "EVET" ya da "TERCİH" mührünü basmaları gerekiyor.

Ancak, açıkça partiye verildiği veya ittifaka verildiği belli olan oylar kutucuktan taşsa bile geçerli kabul edilir “dedi.

İTTİFAK OYLARI ORANSAL OLARAK ELE ALINACAK

Yeni yasaya göre, ittifakı oluşturan siyasi partilerin her birinin çıkaracağı milletvekili sayısı, her seçim bölgesinde öncelikle kendi oy sayısına bakılarak  oransal belirlenecek ve katılacak. Parti ve ittifak oyları sayım döküm cetvelinde ayrı ayrı işaretlenecek. Bir partinin ittifak havuzundan alacağı oy bir partinin bizzat parti olarak aldığı oya göre belirlenmiş olacak.

SAAT 17.00’de OY KULANMA SIRASINDA OLAN HERKES OYUNU KULLANACAK

Oy verme saati sabah 08.00’de başlar ve kural olarak 17.00’de biter. Ancak 17.00 itibariyle oy kullanmak için hazır olan seçmenlerin kimlik veya kimliğini tespite yarar sürücü belgesi, pasaport, noterlik kimliği, avukatlık kimliği gibi belgeleri Sandık Kurulu Başkanı tarafından toplanır. Bu seçmenlerimiz de sayı ve süreye bakılmaksızın oy kullanabilir.Bu seçmenlerin oy verme işlemi bitinceye kadar Sandık Kurulu görevine devam edecek.  Ancak 17.00 itibariyle hazır olmayan ve sonradan gelen seçmenlerimizin oy kullanmaları mümkün değildir.

ASILSIZ HABELER YİNE ÇIKACAKTIR

Seçim güvenliği kapsamında ülkemizin tamamında tedbirlerin alındığı görülmektedir. Seçim günü seçmenin iradesini etkiyecek her türlü davranış yasak olduğu gibi oy kullanma saati biter bitmez sayım-döküm işlemleri bitmeden bile halk arasında kulaktan kulağa veya sosyal medya aracılığıyla yalan bilgi yayanlar olacaktır. Bu bilgilere hiçbir şekilde itibar edilmemesi ve Seçim Kurullarımızın ve YSK.nın resmi ilanları takip edilmelidir.

Seçim sonuçlarının şimdiden ülkemize hayırlar getirmesini dilerim.


Editör: K. CAN

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Nöbetçi Eczaneler

Resmi İlanlar

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız