Güner müjdeleri sıraladı

28.10.2021 - 09:49
Güncelleme 28.10.2021 - 09:54
Kaynak: Haber Merkezi

Başkan Güner, yaptığı açıklamada, Bolu’ya kazandırmayı düşündükleri projeler hakkında bilgi verdi.

BÜYÜK SANAYİ SİTESİ 2023 ÖNCESİ TAMAMLANIYOR

Suat Güner, 57 hektarlık bir alanda inşa edilen, yaklaşık bin işyerinin yer aldığı ve yapım çalışmalarının şu an durduğu Yeni Sanayi Sitesi ile ilgili, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın sorumluluk alanına giren ve bir an önce tamamlanmasını hayal ettiğimiz Bolu Büyük Sanayi Sitesi konusunda Sayın Bakanımız Murat Kurum ile konuştuk. 2022 yılı içerisinde ihale sürecini başlatılacağı ve 2023 öncesinde tamamlanacağı müjdesini aldık.” dedi.

HİSAR TEPESİ TURİZME KAZANDIRILIYOR

Geçmişi Bizans dönemine kadar uzanan ve altında çok önemli bir tarihi hazine barındıran Hisar Tepesi ile ilgili de müjde veren Güner,“ Hisar Tepesi’nde Bizans dönemine kadar uzanan bir hipodrom (stadion) olduğunu biliyoruz. Orada bir tarihi kazı alanı çalışması yapılabilmesi için Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy ile görüştük. Olumlu yanıtlar aldık. Orada yapılabilecek bir kazı çalışması belki de tüm dünyanın gözlerini bu şehrin üzerine çekecek. Kazı çalışmasıyla açığa çıkacak olan tarihi hipodromun ilimizin turizm kenti olma yolunda çok önemli katkıları olacak.” diye konuştu.

80 MİLYON LİRALIK DEV PROJE

Başkan Güner, ildeki katı atıkların bertaraf edilmesi ile ilgili projenin hayata geçirilmesi noktasında büyük yol aldıklarına dikkat çekti. Güner, şöyle dedi;“AK Parti Bolu Heyeti olarak geçtiğimiz günlerce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bir ziyaret gerçekleştirmiş ve Sayın Bakanımız Murat Kurum ile bir araya gelmiştik. Bolu’nun 9 ilçesi, 3 beldesini ilgilendiren çok önemli konularda konuşma fırsatı bulduk. Söz konusu ilçe ve beldelere yatırım noktasına aldığımız hibeler ve destekler var. Bu destekleri en kısa vadede ilçelerimizde kullanacağız. Yine 80 milyonluk bir proje olan ve Bolu’nun tüm ilçelerini ilgilendiren katı atıkların bertaraf edilmesi ile ilgili Bolu İli Katı Atık ve Bertaraf Tesisleri Kurma ve İşletme Birliği (BEKAP’a müracaat etmiştik. Milletvekillerimizin de desteğiyle bu konuda hızlı bir yol aldık. Sayın Cumhurbaşkanımızın onayına sunduk. Bu proje de şehrimize kazandıracağımız en büyük katma değerlerden bir tanesi olacak. 2022 yılı inşallah kudretli iktidarımızın yönetiminde tüm Türkiye’de olduğu gibi Bolu’da da yatırımlarla geçecek.”

Haber GazeteBolu


Editör: E. Candan
Youtube kanalımıza abone olarak yeni
videolarımızdan ilk siz haberdar olun.
Youtube Adresimiz