Bolu’da yapılacak 206 konutun temeli atıldı

Bolu’da yapılacak 206 konutun temeli atıldı
25.10.2022 - 22:21
Kaynak: Köroğlu

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna duyurulan, “İlk Evim, İlk İşyerim” projesinde Bolu’da yapılacak 206 konutun ilk temeli atıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) eliyle hayata geçirilen “İlk Evim İlk İş Yerim” projesinde 5 bin 615 sosyal konutun temel atma töreni gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, temel atma töreninde, iki yıl içinde 250 bin konutluk ilk etabın vatandaşlara teslim edileceğini açıklayarak 2028’e kadar 500 bin konutun tamamının bitirilip teslim edileceğini duyurdu. Erdoğan, yüksek kira fiyatlarına karşı vatandaşları ezdirmemek için Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin başlatıldığını vurguladı.

“İLK ETAP 5 BİN 615 KONUT”

Kampanyaya başvuru sayısının 8 milyona yaklaştığı bilgisini paylaşan Erdoğan,” Bu, ne kadar doğru bir iş yaptığımızı ne büyük bir ihtiyacı karşıladığımızı göstermektedir. Konut ve arsalarımızın tamamı hizmete girdiğinde yaklaşık 6 milyon vatandaşımız daha huzurlu, daha güvenli yuvasına kavuşmuş yaklaşık yarım milyon insanımızı istihdam edecek iş yerleri faaliyete geçmiş olacaktır. Projemizi açıkladığımız tarihten sadece 40 gün sonra yaptığımız bu temel atma töreni de milletimize olan taahhütlerimiz konusundaki hassasiyetimizin yanında iş yapma kapasitemizin büyüklüğünü göstermektedir. Temelini attığımız ilk etap 5 bin 615 konut Ankara, Zonguldak, Kırşehir, Kahramanmaraş, Aydın, Bolu, Konya, Afyonkarahisar, Diyarbakır, Uşak, Erzurum, Muğla, Yozgat, Manisa, Amasya, Tunceli ve Elazığ illerimizi kapsıyor” diye konuştu.

BOLU’DA 206 KONUTUN TEMELİ ATILDI

206 konutun yapılacağı Bolu’da ise temel atma töreni Yeniçağa ilçesinde gerçekleşti. Törene Bolu Valisi Erkan Kılıç, AK Parti Milletvekili Arzu Aydın, AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, Yeniçağa Belediye Başkanı Recayi Çağlar katıldı. Tören, büyük bir heyecan ve coşku ile gerçekleşti.


Editör: E. Candan