AK kadrolar hukuk mücadelesine giriyor!

Bolu Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Uğur Akbay AK Parti Bolu İl Başkanlığı binasında yapmış olduğu basın toplantısında ‘AK Kadroların’ Bolu Belediyesi’ndeki usulsüz ve hukuka aykırı eylemleri için top yekun hukuk mücadelesine gireceklerini ifade etti.

AK kadrolar hukuk mücadelesine giriyor!
10.12.2021 - 14:50
Güncelleme 10.12.2021 - 14:52
Kaynak: Haber Merkezi

AK Kadrolar mecliste hukusuz bir şekilde yapıldığını iddia ettikleri 2021 ek bütçesi ve 2022 bütçesi hakkında hukuki mücaledele vereceklerini duyurdu. İl binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Başkan Vekili Uğur Akbay: “Özenle hazırlandığı defalarca iddia edilen ve  400 Milyon lira olan 2021 bütçesi yetmemiş, giderler hesaplanandan   % 55 oranında artarak  220 Milyon lira açık vererek tarihe geçmiştir.” dedi.

“BOLU'MUZ PARSEL PARSEL SATILMAKTADIR”

Akbay konuşmasının devamında:  “Bu hayali gelir bütçesi,  devam edecek arsa satışları için bir kılıftır. Bolu’muz  parsel parsel satılmaktadır. Daha bir ay öncesine kadar, bütçe görüşmelerinde, birimlerden herhangi bir ek bütçe talebi olmazken, nasıl bir hesapsızlıktır ki,  yıl sonuna sayılı günler kala, 220 milyon lira gibi devasa bir bütçe açığı ortaya çıkmış ve talep edilmiştir. Birimlerin bütçesinin yerinde kullanılmadığı, teftiş raporlarına geçecek kadar ayyuka çıkmış bir konudur.

Ak Parti tarafından binbir güçlükle Bolu halkına kazandırdığımız fidanlık arazisini kendi meclis üyelerinden  bile saklayarak gizli kapılar ardında satılmasına rağmen ki, Belediye tarihinin en büyük taşınmaz satışıdır, bütçenin bu büyüklükte açık vermesi akla ve mantığa aykırıdır, hiçbir vicdan bunu kabul edemez.

Şu ana kadar, süslü laflarla anlattıkları hiçbir bütçe, bırakın denk bütçeyi, denk bütçenin yanına bile yaklaşamamış, hatta 2021’de yapılan bütçe, bu ek bütçe ile birlikte tam bir fiyasko olarak yine tarihe geçmiştir.” dedi.


Editör: N. Taşlı