Güner “Özcan aday olsun ki boyunun ölçüsünü görelim”

Bolu AK Parti İl Başkanı Suat Güner, geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı adaylığı için 6’lı masaya mektup yazan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a sert çıktı.

Güner “Özcan aday olsun ki boyunun ölçüsünü görelim”
21.01.2023 - 17:11
Güncelleme 21.01.2023 - 17:13
Kaynak: Haber Merkezi

Bolu AK Parti İl Başkanı Suat Güner, geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı adaylığı için 6’lı masaya mektup yazan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a sert çıktı. Başkan Özcan’ın dev projem dediği projelerin yapılacak olan alanlarını sattığını dile getiren Suat Güner, “Zamanı gelince konuşacağım” dedi. Öte yandan adaylık konusuna da değinen Güner, “Çıksın da görelim boyunun ölçüsünü” diye konuştu.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, dün yapmış olduğu açıklamalarda, cumhurbaşkanı adaylığı için 6’lı masaya hazır olduğunu dile getirdi. Başkan Tanju Özcan, “21 yıllık karanlık Erdoğan dönemini ben bitiririm” diyerek 6’lı masaya kendine güvenmelerini söyledi. Özgürbolu editörü Bülent Velioğlu’na konuşan  AK Parti İl Başkanı Suat Güner, Tanju Özcan’a ateş püskürdü. Önce adaylık konusunda başlayan Güner, “çıksın ki görelim boynunun ölçüsünü. Herkes görsün” dedi. Sonrasında ise Başkan Özcan’ın seçim vaatleri arasında bulunan ‘2 dev projem’ dediği ‘100.yıl Cumhuriyet Parkı’ ve ‘İhtiyaç sahibi ailelere 404 konut projesi’ arsalarını Tanju Özcan’ın sattığını dile getiren Suat Güner, “Ya biz şu an yerel seçimlere dair yerel seçimleri konuşacak bir zaman diliminde değiliz. O yüzden susuyorum. Ama onun da zamanı gelecek” dedi.

“ÇIKSIN Kİ GÖRELİM BOYNUNUN ÖLÇÜSÜNÜ”

Tanju Özcan’ın sosyal medya basını üzerinden gündem oluşturmaya çalıştığını söyleyen AK Parti İl Başkanı Suat Güner, “Biz Sayın Belediye Başkanı'nın ulusal gündeme yansıyan yeni medya dediğimiz sosyal medya basınını üzerinden aslında gündem oluşturmaya çalıştığının farkındayız ve buna sıklıkla şahitlik ediyoruz. Bazen bizim partimizin il teşkilatı olarak da bunları bir karalama ya da bir gündem oluşturma üzerinden Cumhurbaşkanımıza bir seçilmiş belediye başkanına yakışmayacak hitaplarda bulunduğuna defalarca kez belediye meclisi oturumları da dahil olmak üzere şahitlik ettik. Bolu'dan bir cumhurbaşkanı adayı çıkması ne kadar güzel. Bolu'da yaşayan vatandaşlarımız açısından başarılar diliyoruz. Çünkü çıksın ki görelim boynunun ölçüsünü. Herkes görsün, bu noktada kendisine ancak başarılar dileriz” diye konuştu. ,

“NEREDE? NEREDE? NEREDE?....”

Tanju Özcan’ın vaatlerinin nerede olduğunu sorgulayan Suat Güner, “Fakat defalarca kez aynı şeyi söylüyoruz. Söyledik. Çünkü vatandaşın sandıktan tecelli eden oyuna saygı duyuyoruz. Sayın Belediye Başkanı belediye ve şehrin yönetimiyle ilgili bir 2019’da özgür iradesiyle adaylığını belirtti ve bu noktada vatandaştan teveccühle sandıktan çıktı. Ama biz hiçbir zaman görmedik ki. Sayın Belediye Başkanı'nın Bolu'nun nazarında bir stratejik planıyla alakalı bir değerlendirmesi olsun. Ya da seçim sathı mahalinde vatandaşların karşısına şehri yönetmeye talip olarak vaat ettiği projeleri noktasında bir çalışma ya da eylem planının olduğu bunlarla ön plana çıktığını hiç görmedik. ‘İki dev projem var’ diye vatandaşın karşısına çıktı ve vatandaştan oy istedi. Belki bunlara inanarak oy veren vatandaşlarımız var. Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır bir şekilde yüzüncü yıl parkı koyacağım dedi. Ya sonra sattın ya. Yani bunun başka bir açıklaması var mı? Nerede yüzüncü Yıl Parkı? Nerede botanik parkı? Nerede görüşülür ne parkı? Nerede işte ihtiyaç sahibi ailelere yapacağın konutlar? Nerede dünyaya ihraç edeceğimiz led teknolojisi? Nerede? Yok çünkü yani” ifadelerini kullandı.

“NASIL ŞAİBELER DÖNÜYOR?”

Zamanı geldiğinde konuşacağını belirten Başkan Güner, “Fabrikalar yapacaktık, mantarla ilgili devasa bir sektörel eylem planı olacaktı. Nasıl ki patatesin ana kenti Bolu bilinir. İşte burada mantarın ana kenti Bolu bilinecekti. Burada yüzlerce istihdam olacaktı. Nerede? Nasıl şaibeler dönüyor? Mantar çadırlarıyla, mantar üreticileriyle ilgili. Onları da önümüzdeki günlerde konuşacağız. Ya biz şu an yerel seçimlere dair yerel seçimleri konuşacak bir zaman diliminde değiliz. O yüzden susuyorum. Ama onun da zamanı gelecek” dedi.

“BU MU MAKUS TARİHİ?”

Tanju Özcan’ın “21 yıllık karanlık Erdoğan dönemini ben bitiririm” ifadelerine yanıt veren Güner son olarak ise şu ifadeleri kullandı; “Sayın Belediye Başkanı'nın vatandaşın söz verdiği karşısına çıkıp oylarına talip oldu. Ama karşılığında ne kadarını gerçekleştirdi ya da ne vaat ettiğinin yerine ne yaptığı bugün neyi yaşıyoruz? Onlara ne hepsini konuşacağımız günler de gelecek. Ama biz elhamdülillah kilitlendik 2023’e 14 Mayıs günü vatandaşımıza cumhuriyetin yeni yüzyılında AK Parti iktidarıyla cumhurbaşkanımızın eylem planıyla baş Başkomutanımızın eylem planıyla neyle karşısına çıkacağımıza kilitlendik. Yine bir toplu açılış yaptık. Eser siyaseti adını koydu. 20 nakış nakış işlediği, ulaşımdan altyapıya, ulaştırmadan Savunma Bakanlığına, sağlıktan sosyal hizmete, sosyal devlet anlayışına kadar her yerde elhamdülillah bütün dünyaya örnek alan örnek olacak ve gerçekten örnek aldıkları bir 21 yılı geride bıraktık. Bu mu makus tarihi?”


Editör: E. Candan