Suat Güner; Büyüksu Deresi bir yıldır kan ağlıyor

AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, Bolu Belediyesinin Büyüksu Deresi’ne atık su akıttığını ifade ederek, “Bolu Belediyesi, bizim dönemimizde yapılan hazır arıtma tesisini dahi çalıştıramıyor. Büyüksu Deresi bu şekilde bir yıldır kan ağlıyor" dedi.

Suat Güner; Büyüksu Deresi bir yıldır kan ağlıyor
7.07.2022 - 13:16
Kaynak: Haber Merkezi
1

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bolu İl Müdürlüğünce, atık su arıtma tesisinden Büyüksu Deresi’ne arıtılmamış atık su deşarjı yapıldığı gerekçesiyle Bolu Belediyesine 394 bin 548 lira idari para cezası uygulandı. Konuyla ilgili bir tepki de AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner’den geldi.

“AK PARTİ DÖNEMİNDE BALIK TUTULUR HALE GETİRDİK”

Büyüksu Deresi’nin AK Parti döneminde balık tutulan bir akarsu su olduğunu hatırlatan Güner, “Kirli olması nedeniyle hiçbir canlı türünün yetişmediği Büyüksu Deresi’ni AK Parti dönemimizde tertemiz yaptık. Kurduğumuz tesiste pis suyu arıttık, dereyi balık tutulur hale getirdik” dedi.

“SUÇU SELE ATMALARI İŞİN YALAN KISMI”

Belediyenin atık suyu temizlemeden dereye aktardığını belirten Güner, “CHP’li Bolu Belediyesi döneminde ise şu an, pis su hiçbir arıtmaya tabi tutulmadan Büyüksu’ya akıtılıyor. Çevre kirliliği had safhaya ulaştı, derenin rengi siyaha büründü, pis koku dört bir yana yayıldı. Katı atık vergisini geciktiren halkımıza icra göndermesini kendine görev bilen Bolu Belediyesi, bizim dönemimizde yapılan hazır arıtma tesisini dahi çalıştıramıyor. Suçu da bir hafta önce yaşanan sel felaketine atmaları işin yalan kısmı çünkü Büyüksu Deresi bu şekilde bir yıldır kan ağlıyor” ifadelerini kullandı.


Editör: K. CAN