ÇOK GÜZEL HAREKETLER

  • 3.05.2021 00:00


     Bu sene de Kızılay Bolu Şubesi koronavirüs nedeniyle ihtiyaç sahiplerini iftarda yalnız bırakmamak adına Bolu Valisi Ahmet Ümit önderliğinde Bolu Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak protokol imzalayarak gönüllü öğretmenler vasıtasıyla daha önceden belirlenen ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek servisine başladı.

     Bu etkinlik aynı zamanda Bolu Milli Eğitim Müdürlüğünün geçen yıl başlattığı “Gönül Ağı” projesinin de bir ayağı olarak tasarlanmıştı.

     Geçen yıl Mart ayında salgının başlaması birlikte tasarlanan projenin; okul-veli-öğrenci-yönetici iletişiminin hızlı ve etkin sağlanması, ihtiyaç sahibi öğrenci ve velilere ulaşılması, VEFA ekiplerine destek verilmesi gibi hedefleri vardı.

     Aynı proje kapsamında Kızılay Bolu Şubesi ile protokol imzalanarak ihtiyaç sahiplerine yemek dağıtım organizasyonuna başlandı.

     Yemek masrafları Kızılay Bolu Şubesi tarafından karşılanıyor. Yemekler İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin (Turizm ve Otelcilik) aşçıları ve şefleri tarafından hazırlanıyor.

     Bu okulumuzda bir davete katıldıysanız ya da yemeklerini test ettiyseniz, ne kadar lezzetli yemekler sunduklarını zaten bilirsiniz.

     Şimdi de aynı kalitede yemeklerini mübarek Ramazan ayında ihtiyaç sahipleri için yapıyor.

     Bu leziz yemekler önceden tespit edilen 155 ailedeki yaklaşık 750 kişiye ulaştırılıyor. Yemeklerin ulaşımı gönülleri güzel 85 öğretmen tarafından kendi özel araçları ile ihtiyaç sahiplerinin kapılarına kadar bırakılarak sağlanıyor.

     Ramazan ayı boyunca her gün öğretmenler saat on yedi civarında kendi özel araçlarıyla okulun yemekhanesinin önüne geliyor, önlüklerini, eldivenlerini ve maskelerini takarak özenle ve hijyen şartlarına göre hazırlanmış sefer taslarını arabalarına yüklüyorlar.

     Önceden planlanan güzergâhlara göre öğretmenler adreslere yemekleri bırakıyorlar. Öğretmen arkadaşlarımızda yorgunluk yok, isteksizlik yok, pişmanlık yok. Aksine hepsinde bir heyecan, bir mutluluk var.

     Gönülleriyle gönül kazanıyorlar. Ramazan ayında çoğu geleneğimizi ve ibadetimizi koronavirüs nedeniyle yapamadığımız ya da yapmakta zorlandığımız şu günlerde bu güzel hareketler bir kat daha önemli hale geliyor.

     Bu güzel hareketlere önderlik yapan Sayın Valimiz Ahmet Ümit’e, Bolulu iş adamlarının destekleriyle organizasyona destek veren Kızılay Bolu Şubesi yetkililerine, gönül köprüsündeki ulaşımı sağlayan Milli Eğitim Yöneticilerine ve öğretmenlerine, leziz yemekleri yapan ve tesislerini bu amaç için açan İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yönetici ve çalışanlarına sonsuz teşekkürler.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız