BİLGİMİ PAYLAŞMAM

  • 17.01.2021 00:00


Günlerdir hangi iletişim programının daha güvenli olduğunu tartışılıyor.

WhatsApp’dan ayrılanlar kendilerine güvenli bir liman bulmak için uğraşıyor.

Signal, Telegram, Bip ve diğerleri.

Neden bu çaba? Bana ait bilgilerin paylaşılmasını, işlenmesini ve satılmasını istemiyorum çabası.

Bunu yapmayan bilgilerinizi depolamayan veya satmayan firma var mı?

1999 yılında çok büyük bir petrol şirketi puan toplama ve bu puanlar karşılığında hediye kazanma imkanı veren bir kart piyasaya sürmüştü. Karta ait formu aldım doldurdum şirkete geri iade edeceğim çok çok ufak bir punto ile yazılmış “verdiğiniz bilgiler 3. kişiler ile paylaşılacaktır” diye bir mesajı okudum. Sizin bilgilerinizi ne yapsınlar diyebilirsiniz lakin her şey öyle başlamadı mı?

E-okul veli bilgileri dışarı sızdırılmadı mı? Bu olayın neticesinde binlerce aileye çocuğunuzun okulundan geliyoruz hocanız bu kitabı zorunlu kıldı diyerek  kitap satmadılar mı? Tayin olarak başka ile gittiğinizde o ile ait bilgiler sms olarak gelmeye devam etmedi mi?

Kozmik odalarda ki bilgiler Amerika’ya gönderilmedi mi? Bunun neticesinde binlerce polis, asker ve ajan deşifre olmadı mı?

Bilginin azı çoğu olmaz. Bilgi her zaman bilgidir.  

Bu bilgiler bir gün muhakkak önünüze sunulur.

Apple kullananlar yıllardır Siri’den bilgi almıyor mu? Siri bugün ne yesem? Siri en yakın hastane? Siri, siri, siri… Siri ses analizinizi yapmıyor mu?  Onu çeşitli alanlarda depolamıyor mu?

Akıllı telefonların ekranı parmak izi ile açarken parmak izi bilgileri başkaları tarafından depolanmıyor mu?

Hava limanları başta olmak üzere mobese kameralarında yüz tanıma analizi yapılmıyor mu?

Evde çektiğiniz bir fotoğrafı paylaştığınızda arka fondaki bir logo veya amblemden sizin hangi takıma sempati duyduğunuz, hangi sendikaya üye olduğunuz gibi bilgiler belirlenmiyor mu?

Birden fazla kez konuştuğunuz bir ürün hakkında reklam anında akıllı telefon içindeki uygulamalar ile ekranınıza gelmiyor mu?

Hatta çok yakında arka fondaki çiçeğiniz için vitamin önerisi reklam olarak karşınıza çıkacak buna inanın.

Evet kısaca ben WhatsApp’dan ayrıldım. Bu yaşıma kadar bilgilerimi Batı ile paylaştım ve artık eşitliği sağlamak adına birazda Doğu ülkeleri ile paylaşma kararı aldım.

Sonuç olarak benim önemli bir bilgim yok demeyin. Size yapılan dayatmaya karşı tepki verin.

Saygılarımla

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız