İki dizi…

  • 17.11.2020 00:00


 

Ukala diyenler olabilir ama yazayım. Son 25 yıldır TV’yi yüzde 1 nispetinde izliyorum. İnternet çıktı çıkalı TV’yi çöpe attım. Zira artık her türlü yayın video sitelerinde var.  

 

Sürekli reklamlar içeren vasat TV yayınları sadece para kazanmaya odaklı. Video yayınlayan web sitelerindeki reklamları durdurmak (engellemek)  artık kolay… 

 

2007 yılında bir tavsiye ile Lost adlı dizinin tüm bölümlerini 10 günde heyecanla izlemiştim. Ondan sonra başka hiçbir diziyi takip etmedim.  

 

Geçen hafta bir makalede Homeland (memleket, anayurt, anavatan) adlı dizinin içeriğini/konusunu okudum. Yazıda, ABD’nin kirli, soğuk, acımasız, yalancı, perişan, çürümüş, hırsız, yalancı yüzünün sergilendiği ifade ediliyordu. Hemen dizinin linklerini buldum. İlk 10 bölümü iki günde yuttum. Geride 86 bölüm daha var. İlk dilim bile şok edici bilgileri sundu bana. 

 

Dün de Bir Başkadır adlı dizinin ilk bölümünü web üzerinde bulup izledim. Son 20 yılın Türkiye’sinin aynası gibi duran bir yayın olarak algıladım. 

 

Homeland” ve “Bir Başkadır” adlı diziler hakkında burada ahkam kesmek istemiyorum. Boş vakti olanlara, siyasal, sosyolojik, kültürel birikimler oluşturmak isteyenlere tavsiye ederim. 

 

İki diziyi de web üzerinde bulabilirsiniz. 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız