Bu transferleri kim yaptı ?

  •  

Konu Boluspor olunca sohbet farklı oluyor.

Karaçayırda  spor zamanım bittiğinde spor adamları ile yapılan sohbetler genellikle ne olacak bu  Boluspor'un halinden başlayıp.,

transfere kadar hatta hoca ile sportif direktörün yapılan transferlerde ne kadar etkili olduğuna dair görüşleri degerlendiriyoruz. sezon başından bu yana yapılan 17 transferde nedenler,niçinler gibi sorular olsada asıl olan bu transferlerin ne amaçla yapıldığı sorgulanıyor.

Giresun maçında büyük umutlarla transfer edilen yabancı oyuncuların hiçbirinin ilk onbirde hatta oyuncu değişikliklerinde yer almaması bu transferlerin neden yapıldığına dair konuşmaların özünü oluşturuyor.

Bolu,da ortak konsensus oluşturarak  kurulan yeni yönetim büyük destek alarak göreve geldi. ilk yılında parasal destekte verildi.

iş buraya kadar çok güzel işlendi.

kısa bir hazırlık dönemi yaşayan Boluspor elindeki futbolcuların bir değerlendirmesini yapmadan hemen dış transfere yöneldi. hal böyle olunca iç transferde destek bulamayan oyuncular gitmeye başladı.

Geçmiş  yıllarda yaşanan yanlışlar aynen devam etmeye başladı.

Ben diyorum ki bir kulübün başarı oranı fazla transfer yapılarak ölçülmez.

ilk önce elindeki futbolcuları değerlendirip sonra dış transfere odaklanmak ve ihtiyac olan yerleri belirleyerek transferi başlatmak en doğrusu olmalıdır.

Boluspor ne yaptı hemen transfere başlayıp yangından mal kaçırırcasına transferleri art arda yaparak lüzumlu,lüzumsuz bir sürü transferi ölçüsüzce yaptı.

Alt yapıda Boluspor,a entegre edilecek futbolcuları belirleme zahmetine bile katlanılmadı.

eğer bu transferler Ahmet hocanın bilgisi dahilinde yapıldıysa Ahmet hoca bütün eleştirilerin hedefi olması çok doğal ,yok sportif direktörün onayı ile yapıldıysa  bu dahada kötü çünkü hocanın onayı alınmadan yapılan transferlerin faturası ya hocaya ya da yönetime çıkacaktır.

Yönetim bu işten hocayı göndererek bir şekilde sıyırabilir ancak yeni hocanında başarısız olması durumunda oklar yönetime çevrileceği unutulmamalıdır.

Bu nedenle fazla transfer yapmak için zaman ve para harcamak yerine takıma faydalı futbolcuları katabilmek  en doğru seçenek olmalıdır. 

Bence hocanın bir maçlık ömrü kalmıştır.

Geçen sezon Giray hoca ile yaşanan olumsuz tablo bu senede  yaşanıyor. dört haftada alınan bir puan boluspordaki futbolcuları da olumsuz etkileyebiliyor.
 
Kazanma arzusu ile çıkılan maçlar futbolcular üzerinde baskı yaratmaya başlamış görünüyor.
Bu baskı üç puan gelmediği sürece devam edecektir.
 
Transfer komitelerinin kulüplerin menfaati doğrultusunda görev yapmaları kulübe zarar verecek transferlerden kaçınmaları menajerlerin dayattığı futbolcular yerine eksik yerlere transfer yapmaları kulüplerin geleceği açısından çok önemlidir.
 
Yoksa her geçen yıl Boluspor hanesine kayıp yıl olarak yazılacaktır  iyi haftalar

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız