DEVELERİN SAHİBİ

  • 27.01.2020 00:00


       Geçen haftadan beri yazılı basın ve sosyal medya organları önce (Avustralya su kaynaklarını tüketiyor diye 5 bin deveyi öldürdü ve 10 bin devenin öldürüleceğini açıkladı.) haberleri ile çalkalandı.
“Çok su içtikleri için her yıl 10 binden fazla deveyi helikopterden ateş açarak öldüren Avustralya'da yangın felaketinden sonra şimdi de dolu yağdı! Avustralya'nın başkenti Canberra, Victoria, Yeni Güney Galler ve Queensland bölgelerinde golf topu büyüklüğünde dolu yağdı.

       Geçen hafta 10 bin devenin itlaf edileceğini duyuran Avustralya, ilk etapta 5 bin deve öldürdüğünü açıkladı.

       Avustralya'da vahşi doğadaki yüz binlerce devenin içecek su ararken insanlara, insanların besledikleri hayvanlara ve yapılara zarar verdikleri belirtiliyordu.

       Öte yandan ülke genelinde aylardır kontrol altına alınamayan yangınlar nedeniyle 10 milyon hektara yakın alan zarar görüp, 2 bini aşkın ev kül olurken yarım milyar civarında hayvan telef oldu. Ülke genelinde eylül ayından beri devam eden yangınlar nedeniyle 27 kişi hayatını kaybetmişti.”

(https://www.milligazete.com.tr/haber/3601032/5-bin-deveyi-oldurmuslerdi-avustralyayi-once-sel-sonra-dolu-vurdu)

       “Avustralya'nın güneyinde kuraklık nedeniyle 5.000 yabani deve, helikopterlerden tüfeklerle açılan ateşle öldürüldü.” (www.cumhuriyet.com.tr › haber › dunya › avustralyada-5-bin-yabani..)

       “Avustralya'da aylardır söndürülemeyen yangınlar nedeniyle 10 bin devenin ve bazı yabani atların itlaf edileceği duyurulmuştu. Avustralya tepkilere rağmen deve katliamını gerçekleştirdi ve 5 bin yabani devenin, helikopterlerden tüfeklerle açılan ateşle öldürüldüğü açıkladı. Önümüzdeki günlerde develerin vurulmaya devam edileceği tahmin ediliyor.

https://www.sabah.com.tr/webtv/dunya/cok-su-ictikleri-icin-her-yil-10-binden-fazla-deveyi-katleden-avustralyada-golf-topu-buyuklugunde-dolu-firtinasi)

       “Avustralya'da aylardır kontrol altına alınamayan yangınların ardından geçen hafta ve bu hafta başında toz fırtınası, tenis topu büyüklüğünde dolu ve sel felaketleri meydana gelmişti. Yangınlar nedeniyle 28 kişi hayatını kaybetmiş, çoğu Yeni Güney Galler eyaletinde olmak üzere toplam 10,3 milyon hektardan fazla alan ve 2 bin 600'den fazla ev kül olmuştu.

       Yerel basındaki haberlere göre, Avustralya Sürüngen Parkı, nem ve sıcağın, huni yuvalı örümceklerin büyüyüp serpilmesi için elverişli koşulları yarattığını açıkladı. Bu zehirli örümcek türünün suda 24 saat yaşayabildiği, dolayısıyla yöre halkının havuzları, girmeden önce kontrol etmeleri istendi. Park, Yeni Güney Galler'in Newcastle bölgesinde son günlerde sayılarının arttığı bildirilen örümceklerin yakalanmaları halinde, hayat kurtarıcı panzehir programı için parka getirilmesi çağrısı yaptı.Huni yuvalı örümcekler tarafından ısırılan kişinin 10 dakika içinde ölebileceği ifade ediliyor.

www.gzt.com › jurnalist)

       Avustralya’nın başına gelen felaketlere her gün bir yenisi ekleniyor. Medyada bunları izlerken her şeyin masum develerin katledilmesi ile başladığını fark etmemek mümkün değil.

       Bu arada Kuran-ı Kerimin mucizevi şekilde ikazlarının yansımaları da sanal basında yayınlandığını görüyoruz. Sanki bu gün için yeni nazil olmuş gibi şu Ayet'lerin tazeliğine bakar mısınız? Müminin her olaya ibret nazarı ile bakmalıdır. Müminin ferasetinden sakının.

       Bismillahirrahmanirrahim..
"Bu dedi, dişi bir deve; su içme hakkı, bir gün onun, malum bir gün de su içme hakkı sizin." Şu'arâ 155 "(Şimdi sakın) “Ona bir kötülükle dokunmayın, sonra büyük bir günün azabı sizi yakalayıverir.”" Şu'arâ 156 "Derken onu vurdular, fakat pişman oldular" Şu'arâ 157 "(Ancak iş işten çoktan geçmişti) Böylece azap onları yakaladı. Gerçekten bunda bir ayet vardır, ama (insanların) onların çoğu iman edenlerden olmayacaklardır." Şu'ara 158

       “Ey kavmim! İşte size mûcize olarak Allah’ın gönderdiği deve. Onu bırakın Allah’ın mülkünde otlasın. Ona kötülük etmeyin; sonra sizi, yaklaşan bir azap yakalar." Hud Suresi 64-65
“Allah’ın Rasulü (Salih peygamber) onlara: «Allah’ın devesini ve onun su nöbetini gözetin.» demişti. Fakat onlar peygamberi yalanlayıp deveyi kestiler. Rableri de günahlarını başlarına geçiriverdi de orayı dümdüz etti.” Şems Suresi 13-14

       İnsanlar dünya olaylarını değerlendirirken çoğu şeyleri idrak edemezler. Her olayın bir inceliği, gizemi vardır. Bu esrarı herkes anlayamaz. Ancak iman gözü ile bakanlar anlayabilir.
DEVELERİN BİR SAHİBİ VAR. Kainatta hiçbir şey sahipsiz olmadığı gibi develerin de sahibi Allahtır.
Kuran Cenab-ı Hakkın mucizesidir.

       ALLAH'IN VAAADİ HÂK'TIR!

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız