Kalkınma Ajansına Proje Sunmak

  • 3.02.2019 00:00



Ülkemizde 26 adet Kalkınma Ajansı var. Bu kurumlar periyodik olarak destek olacakları sektörleri / alanları açıklamaktadır.

Açıklanan verilere göre uygun olan herkes / her kurum proje yazıp sunarak finansman desteği talep edebilir.

Yazılan proje Ajansın uzmanları tarafından ciddiyet içinde incelenir. Eğer makul bulunursa yüzde 50-60-70-90 oranında desteklenir.

Örneğin Ajansa 500 bin TL bütçeli bir proje sunduğunuzda bunun büyük kısmını Ajans karşılar. Yüzde 10-20-30... gibi kısmını ise başvuran kişi / kurum karşılar.

Projenizin kabul görmesi için şu temel hususlara dikkat etmelisiniz:
* Ekibiniz konu hakkında bilgili, çalışkan, idealist kişilerden oluşmalıdır.
* Ekibiniz iyi derecede metin yazma bilgisine sahip olmalıdır.
* Proje yazanlar toplantı ve seminerlerden kaçınmamalıdır.
* Proje için gereken mal ve hizmetlerin alım işlerini yapacak kişinin EKAP ihale sistemini iyi bilmesi gereklidir.
* İş kapsamında alınacak araç-gereçler dövizin aniden artması ihtimali durumunda anormal derecede zamlanacaktır. Bu durumda projenin yürütülmesi imkansız hale gelecektir. Proje yazılırken bu olasılık göz önünde tutulmalıdır.
* Alınan teknik araç-gereçler süs için değildir. Bunlarla onlarca, yüzlerce kişiye kurs yapılması icap etmektedir. Projede belirtilen çalışmalar yapılmadığı zaman maddi cezalar / yaptırımlar devreye girmektedir.
* Projenin ara raporları ve nihai raporu bir çok belgenin sunulmasını talep etmektedir. O nedenle yapılan tüm işler belgelendirilmelidir.
* Yazılan proje kapsamında alınan araç-gereçleri, yazılımları kullanmasını bilen personeliniz yoksa çok sıkıntı çekeceğinizi biliniz.
* Ajans tarafından sağlanan araç-gereçler hiçbir şekilde kiralanamaz, satılamaz, ödünç verilemez, yerleri değiştirilemez.
* Proje yazmak ve yürütmek çok kolay bir iş değildir. İdealist olmayan kişilerle yola çıkıldığı zaman maddi ve manevi zararlar söz konusu olacaktır.


Ali Özdemir

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız