Trafik kazası değil, cinayet!

  • 13.11.2019 00:00

İçkili halde, emniyet kemeri takmadan, gözleri görmeden, kulakları duymadan, eli ayağı tutmadan taşıt kullananların sebep olduğu üzücü sonuçlara "kaza" denemez.

Bunlar açıkça cinayettir.

Artık trafik kazası demeyelim, "cinayet" diyelim…

Mesela ben sürücü belgemi 30 yıl önce aldım. Aradan geçen bunca zamanda hiçbir ruhsal, fiziksel kontrolden geçirilmedim. Bu akıl alacak bir durum değildir. 


Taşıt kullanan herkes 3-10 yılda bir sağlık denetiminden ve sınavdan geçirilmelidir. Özellikle 50 yaşından sonra bu kontrollerin daha ciddi yapılması şarttır.


Kulakları çok az duyan, gözleri 5 metre ötesini bile göremeyen, elleri aşırı titreyen ve zihinsel sorunları olan tanıdığım insanlar var. Bunlar yollara çıkıp başkalarını da riske atıyorlar.


Dijital çağda yaşıyoruz. Yollarda 23 milyon araç var. 28 milyon kadar kişinin de ehliyeti var. Bunların sağlık kontrolünü yapmaktan aciz bir ülke değiliz sanırım.


Ali Özdemir

0505 220 83 85

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız