Her Çocuk Eğitilebilir

  • 9.01.2019 00:00


Başarısız, yeteneksiz çocuk yoktur.
Üşengeç, önyargılı, hasis, tembel öğretmenler vardır.
***
Eğer, Barış Manço, Steve Jobs, Edison, Jack Ma, Walt Disney, Einstein, Michael Dell, Bill Gates, Henry Ford vb. gibi insanlar, ileriyi göremeyen, önyargılı, plansız, bilgisiz, cahil, projesiz, fesat öğretmenlerine inanıp yeteneklerinin olmadığını düşünselerdi dünya bu kadar gelişemezdi.
***
Her çocuğun öğrenebileceği, yapabileceği bir meslek mutlaka vardır.
***
10 yaşına gelen bir çocugun 8-10 temel dersindeki seviyesine bakılarak ne olacağı, ne olamayacağı belirlenebilir.
***
Herkes hekim de olamaz, marangoz da olamaz.
Çocuklarımızı başarılı olamayacağı okullara sokarak büyük hata yapıyoruz.
***
Eğitim ve psikoloji uzmanları saatlerce konuşurlar ama neticeye, sadede bir türlü gelmezler. Çoğu, en basit konuları bile içinden çıkılamaz hale dönüştürürler.
***
Çocuklarımızı kolay harcıyoruz. Zorla yeteneğinin olmadığı alanlarda okutuyoruz. Bu da, işini sevmeyen birey sayısını yükseltiyor.

Her çocuk hekim, mühendis, vali, eczacı olsun diye dünyaya gelmemiştir.
***
Ana-babalar hiç okumaz, yazmaz, düşünmez ise evlat da aynı çizgide gider. Armut dibine düşer. Süt neyse kaymak da odur.

İlk 20 yaşına kadar doğduğu mekanda kitap, gazete, dergi, bilim koklamayan bir çocuk belki profesör bile olabilir ama evrensel bir başarı gösteremez.
***
 Ülkemizde 150 bin civarinda üniversite akademisyeni var. Bunların 20 bin kadarı prof titri taşıyor. Lakin yüzde 90 kadarının kitabı, projesi, fikri, inovasyonu, icadı yoktur.
***
 12 Eylül 1980'den bu yana bazıları için akademisyen olmak turşu kurmak kadar kolay hale getirildi. Hele FETÖCÜ iseniz, beyaz Türk familyasına mensupsanız 10 yaşından itibaren profesör gibi yaşatılırsınız.

Son söz: Yeteneksiz çocuk yoktur. Onları ezen eğitimciler vardır.

Ali Özdemir

0505 220 83 85

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız