Ana - Babalar Nerede?

  • 23.09.2019 00:00

 

 

Eğer evladınız bir okula gidiyor ise ayda en az bir kere okula uğrayınız. Saldım çayıra, mevlam kayıra demeyiniz...


Çocuklarınızı telefon ile okula yollamayınız. Bu cihaz, ders başarısını yüzde 60 düşürmektedir.


Özellikle lise öğrencilerinin çoğunun cebinde çakmak, sigara var. Ana-babalar uyuyor mu? Bu çocukların kontrolü neden yapılmıyor? Son yıllarda 3-5 TL'ye satılan, kaçak, küflü, sarma sigaralar kız-erkek öğrencilerin üzerinde çıkmaktadır. Sorunları görmezden gelmeyelim.


Analar sabahları üşengeçlik edip çocuğun eline 2-10 TL tutuşturuyor. Evlatlar okula gelince kantine saldırıp yarısı kanserojen margarin dolu olan poğaçaları yiyor. Bunu da beslenme sanıyorlar.


Eğitimde başarısız olmamızın yegane (temel) sebebi özensiz ana-babalardır. Kitap, gazete, dergi okumayan bir ebeveynin çocukları da okumaz...


Özellikle lise öğrencileri okula kitap, defter, silgi, kalem bile olmadan geliyor. Ey veliler, evladınız okula neden bom boş geliyor? Bu nasıl bir tutumdur?


Her şeyi devletten bekleme hastalığımız iliklerimize kadar işlemiş durumda.


Yazıyla, bilimle, kültürle, edebiyatla zerre bağlantısı olmayan, sürekli TV izleyen, sosyal medya çöplüklerinde gezen ana - babalar evlatlarını da zehirlemektedir.


 

 

Ali Özdemir

www.aliozdemir.net

0505 220 83 85

aozdemir53@hotmail.com


 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız