Elektromanyetik kirlilik çok arttı

  • 22.04.2019 00:00


TSE, CE, ISO belgeleri olmayan hiç bir elektrikli, elektronik gereci evinize sokmayınız.

Çünkü bu aygıtlar sağlığınıza çok zarar verir.

Bir örnek ile anlatayım. Kaliteli, garantili, yetkili servisi olan, yedek parçası çabuk bulunan bir TV'nin içindeki parçalar etrafa daha az manyetik alan, ısı, radyasyon (ışınım) yayar. Tüm devreleri buna göre dizayn edilmiştir.

Ucuz, çalıntı, patentsiz, garantisiz, uydurma cihazlar size 10 yönden zarar verir. Yani uykunuzu, beyninizi, cebinizi, bilincinizi tahrip eder.

Markası, modeli, mahreci, üreticisi bilinmeyen cihazlardan uzak durunuz.

Mikrodalga fırın, kablosuz modem, infrared ısıtıcı, bilgisayar, baz istasyonu, yazıcı, cep telefonu, UPS (KGK) ve bazı tıbbî cihazlar sizi 10 yıl erken rahmete erdirecektir.

Doğal, organik yaşam savunucuları haklıdır. Ucuza mal etmek için hatalı, eksik üretilen cihazları evine sokanlar suçludur.

Elektrikli ve elektronik cihazların yaptığı tahribatları görmezden gelmeyelim. Yıllık 30 milyar dolar civarındaki sağlık harcamalarının yarısının müsebbibi fason, merdivenaltı, korsan, patentsiz, hırsızlama üretilmiş bu eşyalardır.

Bu konuda en çok kötülük Çin'den gelmektedir. Hiç bir şekilde insan sağlığına önem vermeyen markaları buraya yazarım ama dava ederler.

Uzakdoğu ülkelerinde bütçeye göre her kalitede mal yapılmaktadır. Bir örnek ile anlatayım. Parası az olanlar için frensiz, aynasız, egzostsuz, klimasız, bagajsız, radyosuz, paspassız taşıt üretilebiliyor.

Ucuz diye, kâr ettim diye aldığınız elektronik cihazlarda söndürücü, bastırıcı, harmonik giderici, bloke edici, azaltıcı devreler yoktur.

Kalitesiz tabir edilen bu mallar size kanser olarak dönmektedir.

Uzun yazıları okuyan olmadığı için fazla ayrıntıya girmiyorum.

Ali Özdemir
www.aliozdemir.net
0505 220 83 85

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız