HİÇ DİKKAT ETTİNİZ Mİ?

  • 3.10.2010 00:00

Hiç dikkat ettiniz mi?

Evinizin önündeki kaldırım veya yol engelli biri için uygun mu?

Aslında ben bu engelli sözünü de sevmiyorum neye göre bir insan engelli oluyor yürüyemediği göremediği veya konuşamadığı için mi?

Bu duruma birde aynanın öbür tarafından bakalım düşünün dünyadaki herkesin görme sorunu olsaydı ve tüm dünya görme sonunu olan insanlara göre düzenlenseydi ve bir tek siz görüyor olsaydınız. Bu sefer siz gece karanlıkta veya ışıksız ortamlar da yolunuzu bulamayıp her yere çarpıp dururdunuz peki söyleyin bana böyle bir durumda kime engelli denirdi tabi ki gören kişiye bu örnekleri çoğaltmak mümkün yani söylemek istediğim biz engelli değiliz bizi mimari şartlar engelli yapıyor

Aslında bu durumda bu insanlara engelli değil özel insanlar demeliyiz ve Bolu’da bu özel insanların kullanabileceği gibi yollar kaldırımlar yapmalı bu insanları evlerinden dışarıya çıkartmalıyız.

Şimdi bana diyeceksiniz Onur sen iyi diyorsun söylediklerinde basit şeyler ancak biz bunları birine mi yaptıracağız yoksa kendi cebimizden mi yapacağız?

Bir defa böyle Özel bir insan tanıyorsanız onun belediyeye vereceği bir dilekçe yeter çünkü yeni çıkan kanunlar ve yasalarda böyle özel kişiler sokağa çıkınca belediyeyi ilgilendiren yerlerde dolaşırken zorlanıyorsa Belediye yetkilileri bu zorlukları gidermek zorunda bizler yeter ki belediyeye haber verelim gelin bu yolu veya kaldırımı düzeltin diyelim

Eğer biz Bolulular bu konuda gerektiği kadar yetkililer ile beraber çalışırsak Türkiye de Bolu’yu bu konuda Örnek il yapabiliriz…

Bundan sonra her hafta size bu konular ile ilgili buradan bilgi vermeye çalışacağım merak ettiğiniz ve değinmemi istediğiniz konular için bana ustaogluonur@gmail.com mail adresinden ulaşabilirsiniz.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (1)

  • Abdullah Danışman
    Abdullah Danışman
    25.08.2010 10:49

    Mevcut elektronik ve dijital teknolojiye rağmen, Otabandaki arabayı iterek yürütmeye çalışan adamın gayretine benzettiğim "Belge depolama mantığının" nihayet çözüme kavuşturulma noktasına gelmesine çok sevindim. Vatandaş hizmet alan konumunda çok rahatlayacağı söylenebilir. SGK iyi işler yapıyor, tebrik etmek lazım.

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız