Umudunuzu kaybetmeyin

  • 29.08.2018 00:00

 

Hırsız küresel çeteler bizi yıkamaz. Finansal oyunlarla ekonomik durumumuzu asla alt üst edemezler.

Plaza köşelerinden ahkam kesen sahte ekonomistlerin yorumlarına inanmayınız. Döviz, altın gibi araçlara para yatırdığınızda ülkemize zarar vermeye başlarsınız. Yabancı parayı almak demek o ülkeye faizsiz olarak borç vermek ile aynıdır.

Dünyada altın üretimini yapan 3-5 oligark ailedir. Bunlar 2013 yılında 23 gram (1 ons) altını 1900 dolara kadar yükselttiler. Sonra 1200 dolara indirdiler. Son 5 yıldır altında bekleyenler reel olarak (döviz cinsinden) yüzde 50 zarardadırlar.

1000 yıldır bu toprakları işleyen, imar eden, medenileştiren Türk toplumu gerekirse soğan, ekmek yiyerek yaşayabilir. Lüks tüketimimizi kıssak 40-50 milyar dolar daha az giderimiz olur.

Sanayicimiz artık her şeyi üretebiliyor. Dünyada var olup da bizim ülkemiz sanayiinde yapılamayan bir eşya artık yoktur.

Bursa, İstanbul, İzmir, Kayseri, Gaziantep, Manisa, Kocaeli, Tekirdağ, Ankara, Çorum, Sakarya, Düzce vb. gibi illerimizdeki organize sanayi bölgelerini gidip görünüz. Buralardaki teknik elemanların tasarlayamayacağı ürün yoktur.

Mühendislerimiz, kalıpçılarımız, ustalarımız kıt imkanlarla mucizeler ortaya çıkarabiliyorlar. Önde gelen holdinglerimiz dünyanın 200 ülkesine mal satıyorlar. Beyaz eşyada, bisküvide, tekstilde, turizmde başa güreşir olduk.

Öldük, bittik, yandık diyerek kendimizi bitirmeyelim. Osmanlı ne kadar zorluklar içine düştü. 1980 öncesinde yağ, şeker, yakıt, ampul bile yoktu. Her gün elektrik kesintisi olurdu. 1994’te şiddetli bir darbe aldık. 2001’de ateşe düştük. 2016’da CIA ajanı Fetö’nün katilleri işgal girişiminde bulundu. Ama yine ayağa kalktık.

Türk insanı asla yenilmez, yok edilemez.  Genlerimizde bu vardır.

 

Ali Özdemir

0505 220 83 85

www.aliozdemir.net

 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (1)

  • Özgür Sönmezer
    Özgür Sönmezer
    12.01.2013 11:45

    Hilal hanım emeğinize,yüreğinize sağlık.Yazılarınızın devamını bekliyoruz.

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız