KÖTÜ KOMŞU İNSANI MAL SAHİBİ YAPAR

  • 28.08.2018 00:00

 

Buna benzer birçok atasözümüz mevcut. Nereden çıktı bu demeyin, ASELSAN’ın kuruluş tarihine bakın lütfen.

1974 yılında ki Kıbrıs Barış Harekâtı esnasında yaşanan iletişim sorunları neticesinde Kocatepe isimli savaş gemimizi kendimiz batırmış ve 54 askerimizi kendimiz şehit etmiştik.

Bu olayın neden yaşandığını araştıracak olursanız, müttefik olduğumuz dünya ülkelerinin bu harekatta bizi yalnız bırakmasının ve ambargo uygulamasının neticesinde yaşanan aksaklıklar bu üzücü olayın olmasına neden olmuştu. Bu olay ders almamızı sağladı ve kendi askeri ihtiyaçlarımızı karşılayabilmek amacıyla 1975 yılında ASELSAN’ının temellerini attık.

Tarih tekerrür ediyor.

Yıl 2018 yine bir ambargo krizi.

ABD başkanı bizim arkadaş gibi davranmadığımızı söylüyor ve bizi sorun olarak görüyor. Yıllarca bizim demokrasi anlayışımıza inanmayan ve güvenmeyen dostumuz, bizden mahkeme kararını hiçe saymamızı istiyor.

Yeni yaptırımlar yolda.

Şuan tartıştığımız ve en kısa zamanda uygulamaya koyabileceğimiz önlemlerimizi çok anlamlı ve yerinde buluyorum.

Örneğin özgür yazılım çalışmaları…

Geçen yıl vefat eden Doç.Dr. Mustafa Akgül hocamız başkanlığın da 7 önce Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinde özgür yazılım çalışmaları, yaz kampları düzenlemeye başladık.

Yedi yıl boyunca Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesin de Türkiye’de ki binlerce gence Linux işletim sistemi ve açık kaynaklı Office yazılımı öğretildi. Şuan ülkemizdeki kamu kuruluşları lisans ücreti olmayan ve bir ülke yada bir firmaya bağımlılığı ortadan kaldıracak yazılımları kullanmaya hazır bekliyor. Bakanlık tarafından yapılacak ufak düzenlemeler ile bilgisayarlarımızı çok daha ucuz maliyet ile kullanabileceğiz.

Ben bir tık öteye giderek bu konuda Bolu’nun pilot bölge olabileceğini savunuyorum. Çünkü üniversitemizde açık kaynak programlar konusunda eğitimler almış uzmanlar mevcut.

Bu sayede hem ambargo uygulayan ülke altın yumurtlayan tavuğu (onlar bize hindi diyerek alay etse de) kesmiş olur hem de rahmetli Mustafa Akgül hocamızın hayalleri gerçekleşmiş olur.

Unutmadan 1974 yılına kıyasla Türkiye’miz çok daha güçlü, “Felaket tellallarına üzüntü ile duyurulur…”

Saygılarımla.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (1)

  • Feyzi Dursun
    Feyzi Dursun
    12.01.2013 10:00

    Hilal hanım sizi bu güzel yazınızdan dolayı tebrik eder bizbolulular.com da köşe yazarı olarak sizi görmekten memnuniyet duydum. Güzel bir yazı insanın çoçukluk yılları ile bugünün karşılaştırması bugünkü neslin daha şanslı gözüktüğü ama geçmiş yıllarda yaşanan çocukluk anılarının verdiği mutlulukların hazzının hafızalardan silinemediği ve aile sevgisini okadar güzel anlatarak bitirmişsinizki duygu yüklü anlar yaşattgınızı ifade edebilirim. Yazılarınızın takipcisiyim başarılar temenni ederim.

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız