Anlatılan ne hikaye ne de efsane masal okumayın bize

  • 15.08.2018 00:00


Bolu Belediyesi tarafından Kılıçarslan mahallesinde  yapımı tamamlanan ve 17 Ağustos tarihinde açılışı yapılacak olan Masal Parkı şekillenmeye başladığı günden bu güne bir çok eleştiri aldı.

Bundan sonradaalacak gibi.

Kimi dedi gerek var mıydı bu kadar yatırıma.

Kimi yazdı köşesinde yerli yabancı ortaya karışık bir şey çıkmış.

Kimi de Hz. Nuh peygamberin adı masal olan bir parkta gemi tasfirinin ne işi var diye manşete taşıdı.

Eleştiriyi pek sevmeyen bir toplum haline geldiğimiz için

Olumsuz fikir beyan edenlerde  sert eleştirilere maruz kaldı.

Gelelim gerçeğe

Masal , halkın ortak yaratısı olarak ağızdan ağıza, kuşaktan kuşağa aktarılan, cin, peri, dev gibi olağanüstü kişileri de olan, olağanüstü olaylara yer veren, genellikle bir tekerlemeyle ya da bir varmış, bir yokmuş gibi bir sözle başlayan bir tür halk öyküsü. Diye tanımlanıyor.

Yani hayal ürünü

Peki bakıyoruz Masal parkımızın mimarı Bolu Belediyesinin internet sitesine

Haberde geçen  en can alıcı bölüm“Kılıçarslan Mahallesi’nde toplam 14 bin 370 metrekare alana kurulacak olan Masal Parkı’nda Nasrettin Hoca, Karagöz ve Hacivat, Keloğlan, Deli Dumrul, Pinokyo,  Rapunzel, Şirinler, Kül Kedisi, Taş Devri, Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler, Kırmızı Başlıklı Kız, Bremen Mızıkacıları, Hansel ve Gretel gibi 16 masal ve halk kahramanının heykeli yer alacak. Ayrıca parkın bir bölümünde satranç alanı olacak. Nuh’un Gemisi gibi efsanelere, masallara ve hikayelere ev sahipliği yapacak Masal Parkı’nda ayrıca Bolu’ya özgü simgeler de çikolata ev, makarna ev, tavuk ev gibi yapılarla temsil edilecek.

http://www.bolu.bel.tr/projelerimiz/biten-projeler/masal-park/amp/

Hz Nuh aleyhisselam bir peygamberdi biz imanın şartı olarak tüm peygamberlere ve indirilen kitaplara iman ettik.

Yüce kitabımız Kuranı kerimde  Hz. Nuh’un gemiyi inşa etmesi ilahi planların gözleri önünde, vahyin denetiminde gerçekleşmiştir.

Gemiyi yapıyordu. Toplumundan her hangi bir grup yanından geçtikçe onunla alay ediyorlardı. Dedi ki Nuh: “Bizimle alay ediyorsanız, biz de sizinle alay edeceğiz. Tıpkı sizin eğlendiğiniz gibi.HÛD 38.


Ayet açık

mesaj net

Anlatılan

Ne  hikaye ne de efsane

Yani hakikat


Bolu Havadis Gazetesi İmtiyaz sahibi  Mehmet Demirci 16 Temmuz tarihli haberinde bakın bu duruma olan tepki ve önerisini nasıl dile getirmiş

Belediye ne yapmak istiyor

Belediye yetkililerini Allah’ın peygamberlerine karşı daha saygılı olmaya davet eden vatandaşlar; “Bu parkı Peygamberler parkı yaparsan, içinde Hz. İbrahim’in ateşine, Hz. Yusuf’un zindanına, Hz. Eyüp’ün azapgahına yer verirsen, Hz. Nuh’un gemisine de yer ver. Fakat çizgi film kahramanlarıyla veya Deli Dumrul’la Hz. Nuh’un gemisini yan yana koymanın mantığını anlayabilmiş değiliz. http://www.boluhavadis.net/m/index.php?islem=detay&id=14726

Şekillenme dönemindeyken genç dimaların

Masal kahramanıymışgibi  Hz peygamberi düşünecek olmaları ,

İman esaslarına ters olsa gerek..

Bu hatalı davranıştan dönülmesini tavsiye eder

Saygılar sunarım .

Bolu Belediyesi İnternet sitesi 



Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız