Korkma!

  • 9.02.2018 00:00


            Korkma! Korkarak yaşanılır mı? Bu vatan için canını vermekten kaçmayan insanlar olduğu sürece bizi kimse yıkamaz. 1000 yıldır Anadolu’da yaşayan Türkler asla yok edilemez. İslam’a, vatana, ataya bu kadar bağlı başka bir millet de yoktur. Atalarımızdan bize miras kalan bu yurdu kimseye vermeyiz. İslam dininin en iyi icra edildiği bu topraklarda al sancağı indirtmeyeceğiz.

            ABD ve AB’nin hırsız milletleri servetlerimize konmak için yüzlerce yıldır bize sürekli tuzaklar kuruyorlar. Ancak bu millet, aklıyla, sağduyusuyla, inancıyla her daim muvaffak olabilmiştir.

            Çanakkale’de on binlerce okumuş evladımızı vatan için şehit verdik. Ekonomimiz altüst oldu. Ordumuz tarumar edildi. Ama yine de yok olmadık.

            1920’li yıllarda 13 milyonluk zayıf bir kitleydik. 2018 yılında 81 milyonluk bir deve dönüştük. Bize yan gözle bakanın gözünü oyabilecek güce eriştik.

            Aradan geçen bir asırlık sürede Mehmet Akif Ersoy gibi vatan evlatlarının bize verdiği vatan sevgisi hissi hiç azalmadı. İstiklal Marşımızın dünyada başka bir emsali yoktur. Onu her okuyuşumuzda vatanımıza olan sevgimiz artar. Bu ülke için ben ne yapabilirim diye düşünmeye başlarız.

            Söz enerjiye dönüşür mü? Evet dönüşür. Milli Marşımızın her satırı bize azim, cesaret verir. Her satırda coşar, aslımıza döneriz.

            Son derece fakir, kanaatkar, sessiz bir hayat süren M. Akif Ersoy’un bize bıraktığı yüce marşımızı asırlar boyunca okumaya devam edeceğiz. İstiklal Marşındaki her satır ahlak, edep, din, asalet yüklüdür. Bu satırları yazabilen insan ne yücedir. 

            Mehmet Akif’i yeni nesillere anlatan belgeseller, romanlar, hikayeler yazmalıyız. Tarih bilgisi olmadan gelecek görülemez. Geçmişte bizlere kimlerin düşmanlık beslediğini öğrenmeden doğru işbirlikleri yapamayız.

            ABD ve AB ülkeleri bizim hiçbir zaman iyiliğimizi düşünmemişlerdir. Hepsi de Akif’in deyimiyle “Tek dişi kalmış canavar” gibidirler.

            Milletleri ayakta tutan faktörler pek çoktur. Önde gelenleri din, ahlak, dil, kültür birliğidir. Akif gibi ulu insanların sözlerini, yazılarını dikkate almazsak çürümeye, zayıflamaya başlarız.

            Ali Özdemir Bolu

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız