RAHMET AYI RAMAZAN GELİRKEN

  • 30.05.2016 00:00

 

                Allah’ın Müslüman kullarına bir manevi nimet olarak verdiği mübarek ramazan ayının yaklaşması dünya üzerinde yaşayan tüm Müslümanlar tarafından sevinçle karşılanmaktadır. Aynı zamanda her Müslüman bu ayın gelişine sevinmektedir. Bunu, aynı duygu içinde olan her kes hissetmektedir. Zira bu ayın başlangıcı rahmet, ortası mağfiret sonu da cehennemden kurtuluştur. İşte manevi faziletlerle dolu bulunan Mübarek Ramazan ayına 05.06.2016 tarihi akşamı ilk teravih namazını kılarak 06.06.2016 tarihinde kavuşacağız inşallah.

                Dünyanın her tarafında yaşayan Müslümanlar Ramazan ayının gelişine sevinirken aynı zamanda bu ayda yapacaklarını plan ve programlarlar. İfa edilecek her ibadet karşılığında bin sevap alma hakkını veren bu mübarek ayın her anını en iyi şekilde değerlendirilmesi önem arz etmektedir. Bunun için bizler birey olarak ay içinde neler yapabiliriz? Gücümüz nispetinde neler üretebiliriz? Bütün bunları düşünerek yapabileceklerimizi bir plan dâhilde ay içinde yapma azmimizi ortaya koymalıyız..    

                Yaptığımız plan içinde: vakit namazlarıyla beraber teravih namazları, tutacağımız oruç, okuyacağımız Kur’anı kerim, yapacağımız hatimler, boş zamanlarımızın kitap okuyarak zikir ve tesbihatla değerlendirmeyi, sağlamaya çalışırız. Bununla beraber maddi yönden yapacağımız yardımları, fakir ve yetimlere uzatacağımız yardım ellerimizi, dostlarımıza, komşu ve diğer Müslüman kardeşlerimize vereceğimiz iftarları, önemine binaen yerine getirmeye çalışırız.Bu ayın paylaşım ayı olduğunun idrakı içinde olmalıyız. 

                Peygamberimiz (sav) efendimiz, “Ramazan ayının gelişinden sevinç duyan müslümanın vücudunu, Allah cehennem ateşine haram kılar” buyurdular. Ramazan ayının gelmesinden dolayı sevinmek, gelince de aya saygıyı duymak, aydan azami derecede istifade etmek, kişiyi Allah’ın rızasına ulaştırır. Ramazan ayı, özel bir aydır. İfa edilen her bir amelin karşılığının bire bin misliyle sevap verilmesine vesile olan bir aydır. Aynı zamanda bu ay, Müminler için manevi bir nimettir. Ayın bu özelliğini Müslüman olarak iyi düşünmeliyi ve hakkını veme adına tüm zamanını en iyi şekilde değerlendirmeliyiz..

                Bu ayın özelliği ile ilgili Yüce Allah, şöyle buyurmuştur. “Ramazan ayı öyle bir aydır ki, onda Kur’an, insanlara yol gösterici ve doğruyu yanlıştan ayırıcı belgeler olarak indirildi. Sizden bu ayı idrak eden, onda oruç tutsun.” Bakara 2/185. Mübarek Ramazan ayında Kur’anın indirildiği ve farz olan orucun bu aya tahsis edildiği, ayette açıklanmıştır. Bu yönüyle bu ay, Kur’an ve oruç ayıdır. Şaban ayında Müslümanlara farz kılınan orucun tutulması Ramazan ayına tahsis edilmiştir. 

                İnsanları doğru yola sevk eden ve Hakla buluşturan, Müslümanları, her türlü kötülüklerden arındıran, inananları kaynaştıran, manevi hazzı en yüksek mertebeye ulaştıran mübarek ay geliyor. Müjdeler olsun Müslümanlara. Müjdeler olsun bu aya değer verenlere. Müjdeler olsun Kuran ayı ramazanda kuranla tanışabilenlere. Müjdeler olsun bu ayda Yaratanla birlikte olabilenlere. Sohbetimizi Peygamber (sav) efendimizin bir duasıyla bitirelim. “Allah’ım! Recep ve Şaban ayını bizler için mübarek kıl. Bizleri sıhhat ve selametle mübarek Ramazan ayına kavuştur” âmin.     

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız