NE İLK NEDE SON

  • 11.04.2016 00:00

 

Uzun zamandır arkadaşlarım ile paylaştığım, konuştuğum bir konudur bilgilerin gizliliği ve güvenliği konusu.

Gazetelerde 50 milyon kişinin kimlik bilgisinin internette yayınlandığından bahsediliyor.

Her ne kadar Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Binali  Yıldırım, 50 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının kimlik bilgilerinin çalındığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtse de , “Şu an ortaya çıkan  haberlerin güncel bir değeri yok. Bu, bildiğimiz bir konudur, geçmişte yaşanmış  bir hadisedir” dese de durum farklı. 

Binali Yıldırıma göre olay 2010 yılında yaşanmıştır ve ısıtılıp ısıtılıp tekrar servis edilmektedir.AdaletBakanı Bekir Bozdağ ise, “Türkiye'deki seçmen sayısına yakın bir rakam. Seçmenlerle ilgili bilgiler partilerle de paylaşılıyor. Oradan mı sızdı, bakılması lazım. Gerekli tetkikler başlatılmıştır” diyerek gerekli önlemlerin alındığından ve olayın adli olarak soruşturulduğundan bahsediyor.

Canım ülkem, her zaman iktidarda olanlar gerçek olan olayları yalanlama yapmak için ellerinden gelenleri yaparlar peki ya sonra… Sonrası kabul etmek zorunda kalırlar.

Bilgiler çalınmış… Çalınmaya da devam ediliyor sayın bakanım…

Bunun en güzel örneği e-okul.

Çocuğumu okula kayıt ettirirken verdiğim bilgiler şuan yüzlerce kişinin elinde. Cep telefonumdan bütün dershaneler, etüd salonları ya sms atıyor yada bizzat arıyor. Bilgiyi nereden aldınız sorusuna net cevap veren çıkmadı…

Siz vermişsiniz yada market vb. yerlerde kart alırken doldurmuş olduğunuz formlardan elde edilmiştir diyemezsiniz çünkü o tür başvurularda aktif olarak kullanmadığım cep telefon numaramı yazıyorum.

Sonuç olarak bilgi hırsızlığı ne ilk olacak nede son…

**********

Prof.Dr.Canan Karatay’ı tanımayan yok artık.

Geçen haftalarda bir beyanatı var, “Fazla incir yemek ölüme neden olabilir!”. Bakanımız gibi incir üreticilerinden yalanlama geldi. İncirin faydalarından bahsetmeye başladılar. Gülüyorum doğrusu. Ne yerseniz ne yaparsanız yapın fazlası her zaman zararlıdır.

Fazla spor zararlıdır, fazla su içmek zararlıdır, fazla balık yemek zararlıdır…

Azı karar çoğu zarardır!

Saygılarımla.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (1)

  • Emel Arzu Metin
    Emel Arzu Metin
    1.08.2012 21:37

    sadece gülüyorum o kadar komik bir duruma düştüki yani gülmemk elde değil tüm işleri labora etti boluyuda ala bora ettiği gibi hiç şaşırmıyorum artık hiç bişiye :))daha durun yeni belediye başkanı gelene kadar neler olacak acaba merak konusu :))

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız