BİR HAFTA DA DEĞİŞEN NE?

  • 5.01.2015 00:00

Bir hafta önce oynadığı oyun ve sahada gösterdiği mücadele ile bu takıma ne oldu? Sorusuna cevap ararken bu hafta gelen Karabük galibiyeti ile geçen haftaki Alanya maçının yenilgisini unutturdu demek doğru mu? Değil mi? konusunu tartışmamız gerektiği kanaatindeyim.

Burada haftalık başarı ve başarısızlıklarla takımı değerlendirmek doğru bir yaklaşım olmasa da geçen hafta sahada gezinen ve futbol adına bir şey vermeyen takım bir hafta sonra bu kadar istekli ve arzulu olabiliyor? Bir hafta da değişen ne? Durumu ortaya çıkıyor.

Gerçekten zor bir dönemde lider olan Karabük takımından alınan üç puan son derece anlamdır. Bu güzel sonucu elde ederek camiamızı mutlu eden teknik heyet ve futbolcularımızı kutlamak gerekir. Galibiyet ve yenilgi durumunda farklı şeylerin konuşulacağı bir maçı alarak önemli bir avantaj sağlamış olduk. Burada önemli olan maç sonu Salih hoca’nın dediği gibi “Bu galibiyet serisinin devam etmesidir”.

İstikrar takımı başarıya götürür. Özellikle iç saha maçlarında galibiyetin önemini futbolcuların bilmesi gerekir. Hala Gol yollarında etkili ve golcü bir takım haline gelemedik. Çoğu mevki de aşırı yığılma çoğu mevkide eksik oyuncu kadrosuna sahibiz. Cüneyt hocanın ideal kadro oluşturma arayışı on hafta geride kalmasına rağmen devam ediyor. Bir oyuncumuz cezalı ve sakat olduğu zaman kadro kurmakta zorluk yaşıyoruz. Bire bir ele alındığında kalite olarak çok kötüde bir kadromuz olmadığını görüyoruz. İyi bir golcü eksikliği net olarak görülüyor.

Alınacak bir galibiyet ve olası bir yenilgide ligde sıralamamız yukarı ve aşağıya inebilecek durumda. Burada iç saha ve dış saha alınabilecek her puan altın değerindedir. Bu takımın iç sahada kaybetmemesini öğrenmesi gerekiyor. Bir galibiyetle hedef yükseltmek havaya girmenin doğru olmadığını bilmemiz gerekiyor. Burada aşağıya da yakın olduğumuzu unutmayalım. Zor günler yaşamamak adına takımı sürekli orta sıralarda tutmamız gerekiyor.

Bu ligin zor bir lig olduğu ve hangi takımın lige çıkacağını ve düşeceğini kestirmenin zor olduğu bir ligdir. Benim için bu ligde kalıcı olmak ve mücadele etmek en güzel olanıdır. Artık hafta sonu oynanacak Elazığspor maçını düşünmeliyiz. Zor olan bu maçı kazanarak veya en azından kaybetmeyerek puan tablosundaki yerimizi korumasını sağlamalıyız.

İYİ HAFTALAR….


Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız