MUTLULUK GÜNÜ

  • 31.03.2015 00:00

31 Mart Birleşmiş Milletler tarafından Uluslararası Mutluluk Günü olarak kutlanıyor.

Hepimizin Mutluluk Günü kutlu olsun.

ABD merkezli araştırma şirketi olan Gallup tarafından 143 ülkede yapılan araştırmada Kolombiya, Honduras gibi Latin Amerika ülkelerinde yaşayanların 2014 yılında en mutlu insanlar olduğu ortaya çıkmış.

İç savaş ve düşük milli gelirlere sahip olmalarına rağmen o ülkelerde yaşayanların %80’nin den fazlası mutlu bir yaşam sürdürdüklerini söylemiş.

Ne gariptir ki yine bu araştırmaya göre Afganistan’da yaşayanların %55 mutlu iken Türkiye’de yaşayanların %54’ü mutlu…

Bu araştırma sonucunu incelediğim zaman bir İstatistikçi olarak örneklemi iyi seçilmemiş ya da soruların içeriklerinin konunun amacına yönelik hazırlanmamış diye düşündüm.

Bu konuda kıyaslama yapmak amacı ile Türkiye İstatistik Kurumu verilerine baktığım zaman buna yakın sonuçlar elde edildiğini gördüm ve şaşırdım doğrusu.

2014 yılında yapılan TÜİK Yaşam Memnuniyeti anket verilerine göre, Türkiye’de mutlu olduğunu söyleyenler % 56,3 iken bu oran 2011 yılında %62,1 olarak hesaplanmış.

Yani mutsuz birey sayısı her geçen gün artıyor.

Bu araştırmaya göre, Türk insanının %11,7’si mutsuz iken geri kalan kısım ile mutluluk ile mutsuzluk arasında kararsız olanlar…

Türkiye’de 2014 yılında kadınlarda mutluluk oranı % 60,4 iken bu oran erkeklerde % 52,0, yani o kadar kadın cinayetine rağmen kadınlarımız mutlu ve mesut…

Son olarak Türkiye’de yaşayan insanların en çok 65 yaş ve yukarısı mutlu.

Ne gariptir yıllar ilerledikçe, insanların eğitildikçe, teknoloji geliştikçe memnun olmamız gerekirken biz her geçen gün mutsuzluğa doğru yol alıyoruz.

Saygılarımla.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (1)

  • Davut
    Davut
    9.05.2012 09:01

    Ziya kardeş, ziyadesiyle istifade ettik. Eline sağlık.

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız